CJC s-a constituit parte civilă împotriva lui Nicușor Constantinescu cu suma de 11,6 milioane de lei

426
CJC s-a constituit parte civilă împotriva lui Nicușor Constantinescu cu suma de 11,6 milioane de lei - sedintaconsiliuljudetean3-1479142713.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, i-a convocat, ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare pe aleșii județeni, la apel răspunzând 33 de consilieri din cei 37. Spre surprinderea liberalilor, care depuseseră vineri un proiect ce viza micșorarea tarifelor la apa potabilă, pe ordinea de zi se aflau doar trei proiecte de hotărâre, cel promovat de liberali lipsind. 


În acest context, liderul grupului PNL, Robert Boroianu, a cerut explicații și a menționat că propunerea sa vizează creșterea calității vieții constănțenilor. 


La rândul său, președintele CJC, Horia Țuțuianu, a spus că, în mod normal, proiectul ar fi trebuit să fie întâi discutat în comisiile de specialitate. În plus, el a adăugat că stabilirea tarifelor la apă nu este de competența Consiliului Județean Constanța, această responsabilitate revenind RAJA Constanța. La insistențele liberalilor, în cele din urmă, s-a supus la vot dacă proiectul în cauză să fie introdus pe ordinea suplimentară. Așa cum era de așteptat, proiectul a picat deoarece doar cele 14 voturi ale PNL au fost în favoare, restul fiind împotrivă. 


Revenind la primul proiect aflat pe ordinea de zi, acesta a vizat exprimarea acordului referitor la constituirea județului Constanța ca parte civilă într-un dosar penal instrumentat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța. 


Mai exact, este vorba despre dosarul nr. 209/P/2013 al DNA, unde inculpați sunt fostul șef al CJC, Nicușor Constantinescu, Titi Cenușă, fost arhitect șef al județului și Ioan Ichim, administratorul firmei Geotop 2001 SRL. Suma cu care CJC s-a constitui parte civilă este de 11.621.345,49 lei, din care 8.246.809,54 lei, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, iar 3.374.535,95 lei din veniturile bugetului local ale județului. Suma din urmă reprezintă plăți efectuate de CJC către firma Geotop 2001 pentru contractul care prevedea întocmirea documentației cadastrale și înscrierea în Cartea funciară a rețelei de drumuri publice de interes local din județul Constanța și realizarea soluției geospațiale pentru gestionarea căilor de transport rutiere. Președintele CJC, Horia Țuțuianu, a explicat în expunerea de motive faptul că la 31 octombrie, DNA Constanța a transmis o adresă, prin care forul județean era înștiințat cu privire la dosarul instrumentat, dar și chemat să stabilească dacă se constituie sau nu parte civilă în acest dosar. 


"Faptele săvârșite de către persoanele menționate, dacă se vor dovedi reale, sunt de natură a prejudicia în mod evident bugetul județean. Prin constituirea ca parte civilă împotriva persoanelor menționate, luăm măsura oportună în acest moment pentru tragerea la răspundere civilă a persoanelor responsabile pentru prejudiciul adus județului Constanța prin săvârșirea infracțiunilor așa cum sunt ele precizate în adresa DNA", a explicat Horia Țuțuianu. Reamintim că acordul de servicii între CJC și Geotop 2001 a fost încheiat în 2007, iar între 2007 și 2012 s-au făcut plăți în baza serviciilor prestate.


În ceea ce privește cel de-al doilea proiect, acesta a vizat darea în folosință gratuită a unui bun imobil proprietate publică a județului Constanța, către Centrul Regio-nal de Transfuzii Sanguine Constanța, iar ultimul proiect a făcut referire la rectificarea bugetului județean pe anul 2016. Ambele proiecte au trecut de votul aleșilor județeni. Astfel, veniturile totale ale bugetului județean pentru 2016 însumează 381.096.219 lei, iar cheltuielile, 440.296.219 lei. În ceea ce privește deficitul de 59.200.000 de lei, acesta urmează să fie acoperit din disponibilitățile în contul de excedent bugetar al anilor precedenți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3722 secunde