CJC a câștigat procesul cu firma care trebuia să reabiliteze Capidava

454
CJC a câștigat procesul cu firma care trebuia să reabiliteze Capidava - capidava-1593535731.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au câștigat litigiul cu firma acționată în judecată după ce a prejudiciat județul Constanța, neducând la îndeplinire obligațiile din contractul obținut pentru restaurarea Cetății Capidava. După o bună perioadă de luptă în instanță, CJC are câștig de cauză, instanța de judecată obligând Sc Mara Construct SA să returneze autorității județene prejudiciul de peste 57 milioane de lei creat.

Potrivit reprezentanților CJC, în 2014 a fost încheiat contractul de execuție lucrări 19217, ce avea drept obiect execuția proiectului "Restaurarea, consolidarea, protecția, conservarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava".

Din anul 2015, S.C. Mara Construct SRL este implicată într-un litigiu penal, în care Consiliul Județean Constanța, la solicitarea DNA, s-a constituit parte civilă pentru recuperarea sumei de 36.927.468,87 lei. Astfel, s-a decis rezilierea Contractului de execuție încheiat între UAT Județul Constanța și S.C. Mara Construct SRL.

În anul 2016, Tribunalul Constanța a deschis procedura de insolvență asupra societății amintite. În cadrul acestei proceduri, CJC a contestat Tabelul preliminar al creanțelor și a solicitat înscrierea la masa credală cu suma totală de 57.066.443,21 lei.

Prin Decizia Civilă nr. 182/ 29.06.2020 a Curții de Apel Constanța, rămasă definitivă, se admite contestația CJC, în sensul înscrierii la masa credală cu suma integrală a Proiectului.

"Mereu am avut încredere în instanțele judecătorești și în faptul că vom recupera prejudiciul creat de S.C. Mara Construct. Încasarea acestei sume reprezintă o victorie pentru noi, pentru locuitorii județului, cultura și turismul din zonă. Sunt convins că, în ciuda tergiversărilor, independente de voința Consiliului Județean Constanța, acest obiectiv major va fi finalizat și va reprezenta încă o pagină de istorie păstrată pentru noi și generațiile viitoare. Cu toată încrederea, Constanța va merge înainte și eu voi depune orice efort pentru ca oricine prejudiciază Consiliul Județean Constanța și implicit locuitorii județului să răspundă pentru faptele săvârșite", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Reamintim că SC Mara Construct SA mai este acuzată și în alte două dosare penale, privind reparațiile la clădirea Muzeului de Istorie Națională și privind reabilitarea monumentului Tropaeum Traiani. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4223 secunde