CINE VA CONDUCE CU ADEVĂRAT CONSTANȚA

2158
6
CINE VA CONDUCE CU ADEVĂRAT CONSTANȚA - cinevaconduce-1452782144.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Constanța pare o miză mai importantă decât Primăria, acolo unde toată lumea așteaptă să îi pice lui Făgădău un ghiveci în cap sau un dosar penal peste ochi ca să poată emite pretenții. În puzzle-ul electoral din această vară pare că lipsește o singură piesă, și nu orice piesă, ci cea care poate face diferența. Căci la cum arată acum peisajul, nici nu va mai fi nevoie de campanie. Practic, acum, toți stau cu mâinile în sân așteptând minunea, harul dumnezeiesc, trăsnetul care să facă fum și scrum din Făgădău.

Bătălia cea mare va fi însă la Consiliul Local Constanța, acolo unde până acum eram obișnuiți cu armonie, dragoste și prietenie. Pesediști, liberali sau democrați, în Consiliul Local toți au fost o mare familie, așteptând ca primarul Mazăre să le taie tot timpul câte o felioară consistentă din tortul numit bugetul local. Cu o firmuliță, un contract, un tun imobiliar, un spațiu verde pentru baronii liberali cu hoteluri și nu numai, toți plecau umili capul și ridicau vârtos mâna la ordinele edilului șef de pe atunci. Și așa treceau voios proiect după proiect, afacere după afacere, astfel încât ne mirăm astăzi cum de a putut ajunge Constanța în halul acesta. Cine arată cu mâna spre sau doar spre Mazăre greșește. Căci cei care au aprobat răul și și-au dat girul pe toate fărădelegile sunt ei, voioșii consilieri locali, de la stânga la dreapta, de la roșu la portocaliu. Sunt la fel de vinovați pentru că prin votul lor au dat liber la masacrarea Constanței, la devalizarea bugetului local, îmbogățindu-se și ei totodată cu privilegiații vremurilor și ai administrației locale.

Anul acesta însă, consensul și dragostea din Consiliul Local vor fi aprig puse la încercare. Niciunul dintre partidele locale nu are, cel puțin deocamdată, șanse de a aduna de unul singur 50% din voturile alegătorilor și, implicit, să dețină majoritatea în consiliu. Dacă am judeca strict după informațiile care circulă pe piață în acest moment, PSD și PNL sunt despărțite de aproximativ 10 procente în favoarea social-democraților, însă departe de pragul de

50%. De asemenea, se prefigurează un scor de peste 10% al Partidului Mișcarea Populară, a cărui locomotivă Traian Băsescu ridică formațiunea serios în opțiunile electoratului. Conform diferitor sondaje mai mult sau mai puțin oficiale, ALDE ar fi, de asemenea, în buza pragului electoral de 5%.

În aceste condiții, dacă proporțiile se vor păstra și după alegerile locale, PMP ar putea înclina balanța într-o parte sau alta, în ipoteza în care PSD și PNL

nu vor decide să "guverneze" local împreună. Astfel, cel mai probabil vom avea o majoritate de alianțe și înțelegeri politice care va conduce Consiliul Local Constanța, cenzurând într-un mod sau altul mandatul viitorului primar. Este clar că printr-o țesătură de astfel de "cumetrii" politice proiectele vor trece mult mai greu, mult mai bine filtrate, voturile se vor strânge cu sudoare și atenție. Marele pericol într-un astfel de scenariu este să nu se ajungă în situația Mangaliei din ultimii 8 ani, în care administrația locală a fost practic paralizată de un război continuu între majoritatea din consiliu și primarii aflați în funcție.

Concluzionând, indiferent de numele primarului, bătălia pentru Constanța și resursele ei se va da în Consiliul Local, acolo unde, cu sau fără voia edilului, se fac și se desfac toate cele. De acolo se va conduce cu adevărat Constanța dacă viitorul primar nu va putea sau nu va ști cum să-și asigure majoritatea. 

Comentează știrea

Pintea
15 ianuarie 2016
Totul depinde de partide

La Constanta cine va da cele mai multe pomeni electorale va castiga alegerile.Nevoiasii nu au primit uleiul si zaharul pe ultimile 3 luni din 2015 pe motivul ca s-au scumpit .Este chiar asa? In toate magazinele uleiul este la acelasi pret ca anul trecut ,insa pana la alegeri oamenii uitau de la cine primesc pachetele.Daca nu se va sparge aceasta gasca numita Consiliul local unde alesii au doar interese personale Constanta va fi in continuare bolnava de coruptie.Marele pericol este ca in spatele celor propusi pentru alegeri sunt bogatasii orasului care au drept scop promovarea intereselor economice ale firmelor unde sunt stapani.Asa cum Mazare si-a pus profesorii de facultate in functii banoase se pare ca si alti inburgheziti repeta aceiasi practica . Eu ca alegator votez candidatii propusi de partide .Daca partidele nu propun candidati competenti vina este numai a lor , mai tarziu vor plati politic aceste fapte.

ath
15 ianuarie 2016
Fagadau

Fagadau este garantia ca nu se va schimba nimic.Acest individ era aproape necunoscut pana prin vara anului 2013.Fagadau a fost unul din locotenentii "ilustrului" primar Mazare.Primul semn ca ni se pregateste ceva a fost pe la sfarsitul verii anului 2013.Atunci,Mazare si-a scos catelusul la plimbare.L-a pus pe Fagadau in lesa si a intrat cu el in multime(internetul are memorie).Fagadau trebuia sa fie cunoscut de populatie.Acest lucru mi-a atras atentia.Pentru prima data unicul si nemuritorul Mazare era insotit de cineva din anturajul lui.Peste o luna,Fagadau a aparut in multime insotit si de IPS Teodosie.Cand l-am vazaut pe Fagadau alaturi de IPS Teodosie,mi-a cazut fisa:Fagadau este pregatit sa-l inlocuiasca pe Mazare.Repet era prin vara anului 2013.Teodosie se amesteca in politica,in general Biserica face politica ascunsa.Prezenta unui preot alaturi de un politician sugereaza multimii cu cine trebuie sa voteze.(urmariti fenomenul asta) Mazare a fost avertizat din timp ca va fi arestat si trebuia sa-si pregateasca un inlocuitor.Probabil ca cineva din procuratura l-a avertizat din timp.Asa a si fost,in primavara anului 2014 Mazare a fost arestat.A urmat demisia si toata poveste cunoscuta de noi toti.Aproape un an Fagadau s-a dat fata mare,curata,nevinovata.El(ea,fata mare) iubea orasul,numai orasul,si gata.Intrebat daca intentioneaza sa candideze la primarie,baiatul asta(ea) raspundea rusinat/rusinata ca nu vrea sa candideze.Fagadau este impins in fata de structurile politice si mafiote infiintate de PSD,PNL,PDL(fost) si UNPR.Sincer sa fiu,cred ca este obligat sau santajat.Fara Fagadau,aceste structuri se dezmembreaza si ca sa faci altetele va fi si mai greu.Asa ca,ce e in mana nu-i minciuna.Noi avem datoria sa-i vatam,sa legalizam structurile mafiote si antiromanesti.Felicitari pentru articol,domnule Cosmin Japorojan.Sa nu uitati ca in calitate de jurnalist aveti o datorie fata de copii dvs. si fata de orasul asta.

Andreia
15 ianuarie 2016
CUM POTI SA FACI BANI PE NET

Faci bani acasă la tine! Cautam de urgenta colaboratori care vor sa se alature unui proiect cu cea mai rapida crestere. Oferim tot sprijinul necesar si maxima seriozitate. Va explicam tot sistemul de lucru, pas cu pas, in asa fel incat sa puteti incepe imediat sa lucrati si sa castigati bani. Va rugam sa cereti detalii numai la adresa noastra de email: [email protected]

europeanu
15 ianuarie 2016
Orasul meu

Nu se ajungea niciodata aici daca justitia super corupta nu le facea jocul hotilor.Toti cei din consiliul local si judetean,dar absolut toti,trebuiau de mult arestati.Acum privim ca dobitocii cum hotii isi fac in continuare mendrele.Si in curand secatura de mazare o sa ne salute din Mexic,strutul din Israel iar porcul betiv de la o crasma din NY.

adi
15 ianuarie 2016
INCHISOARE PT PROTEJATII LUI MAZARE

TRIBUNALUL C-TA, in DosarulVECTRA Nr. 15074/118/2012, Condamnăpeinculpatii ROȘU ADRIAN si MOISE GABRIEL la o pedeapsă de 10 (zece ) aniînchisoarefiecarepentrusăvârșireainfracțiunii de asociereapentrusăvârșirea de infracțiunisiinselaciune. Aplicăinculpatilorpedeapsaceamaigrearespectiv 18 ( optsprezece) aniînchisoarefiecarepe care o sporeștecătremaximulei special astfelcăîn final inculpatii ROȘU ADRIAN si MOISE GABRIEL executăpedeapsa de 20 ( douăzeci ) de aniînchisoarefiecare. Condamnăpeinculpatul MOLDOVEANU COSMIN la o pedeapsăde 8 (opt) aniînchisoarepentrusăvârșireainfracțiunii de asociereapentrusăvârșirea de infracțiunisiinselaciune.Aplicăinculpatuluipedeapsaceamaigrearespectiv 16 ( șaiprezece) aniînchisoarepe care o sporeștecătremaximulei special astfelcăîn final inculpatul MOLDOVEANU COSMIN executăpedeapsa de 18 (optsprezece) de aniînchisoare. LA MAI MAREEEEEEEEE!!!

NAZI
15 ianuarie 2016
ANUL ASTA NU MAI VOTEZ

anul asta nu mai votez pana nu apare un independent credibil, PSD a dat noul cod fiscal, PNL a dat normele de aplicare a codului deci ambele sunt tot o apa si un pamant.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Ianuarie 2016
Stire din Politică-Administrație : Frunzăverde, suspendat din PNL
Pagina a fost generata in 0.5747 secunde