Cine s-a înscris în cursa pentru câștigarea Primăriei Năvodari

1573
1
Cine s-a înscris în cursa pentru câștigarea Primăriei Năvodari - fondnavodari-1462553781.jpg

Articole de la același autor

La fel ca toți ceilalți români cu drept de vot care se vor prezenta la urne în ziua de 5 iunie, și locuitorii din Năvodari sunt interesați de "oferta" electorală. Zilele trecute, reprezentanții circumscripției electorale nr.9 Năvodari au validat dosarele candidaților înscriși în competiția electorală. Drept urmare, pentru funcția de primar al orașului Năvodari s-au înscris opt persoane, șapte bărbați și o femeie.


Este primul an după foarte mult timp când fostul primar Nicolae Matei nu mai poate participa la alegerile locale în calitate de candidat. Scoaterea sa din cursă de magistrați a lăsat un culoar liber pentru ceilalți participanți. 


Cunoscut ca un continuator al proiectelor lui Nicolae Matei, actualul viceprimar cu atribuții de primar, Florin Chelaru, vizează fotoliul de edil, el fiind desemnat de Partidul Social Democrat (PSD) să participe la acest scrutin. De partea cealaltă, Partidul Național Liberal (PNL) mizează pe o femeie, în persoana Marilenei Dragnea. Ea nu este străină de problemele administrației locale deoarece în perioada 2008-2012 a fost consilier local în cadrul Consiliului Local Năvodari. 


Partidul Mișcarea Populară (PMP) l-a desemnat în cursa electorală pe Daniel Turcu, iar Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) pe Bogdan Tănase. Totodată, Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) intră în competiția electorală cu Petre Gheorghe, iar Partidul România Unită (PRU) cu Marian Cîrnu. 


Un alt candidat a fost desemnat de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, care intră în competiția pentru funcția de edil al orașului cu Dumitru Șuță. 


Și cum este vremea independenților, în cursa pentru primărie s-a înscris și Ion Bujgoi, care va candida din postura de independent. Nici Ion Bujoi, de profesie inginer economist, nu este străin de administrația locală, el fiind primar al orașului Năvodari în perioada anilor 1982-1989. 


În ceea ce privește listele pentru Consiliul Local Orășenesc Năvodari, PSD și ALDE au pe liste câte 24 de candidați. PMP a rămas cu 22 de candidați, la fel ca UNPR, iar PNL și PRU au inclus pe liste câte 23 de candidați. Comunitatea Rușilor Lipoveni are 19 aspiranți la mandatele de aleși locali, iar PRM 10 participanți. Totodată, în competiția electorală pentru Consiliul Local Năvodari a fost admis și un candidat independent.


Comentează știrea

nicu
11 mai 2016
divizare

te mai miri ca-i proasta lumea...Daca stii ca e un singur tur de scrutin, la ce te mai inscrii in cursa, lasa doi acndidati cu sanse si restul la consiliul local...prosti am fost si prosti murim in tara asta, astia fac jocurile si noi ne uitam cum se imbogatesc din banii nostri.Bravo lor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8051 secunde