CINE ȘI CUM VA REZOLVA PROBLEMA CÂINILOR MAIDANEZI DIN CONSTANȚA

2023
5
CINE ȘI CUM VA REZOLVA PROBLEMA CÂINILOR MAIDANEZI DIN CONSTANȚA - cainicomunitarisoseauastefancelm-1462281421.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale consideră că sunt pe drumul cel bun pentru a împăca toate părțile implicate în problema ce vizează câinii comunitari.

Problema maidanezilor a fost mereu un subiect delicat. Pe de-o parte, iubitorii de animale care le dau de mâncare chiar dacă aceștia se află pe spațiul public, iar pe de altă parte, cei care s-au confruntat cu agresivitatea câinilor comunitari și nu mai vor să-i vadă liberi pe străzi.

Recent, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre ce vizează înființarea unui serviciu distinct de gestionare a câinilor fără stăpân, pentru ca patrupedele comunitare să beneficieze de o atenție mai sporită și să se promoveze darea acestora către adopție iubitorilor de animale.

"A fost un proiect poate prea mult dezbătut, și anume înființarea serviciului propriu pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Am adoptat regulamentul care va ghida munca viitorilor noștri colegi din acest serviciu. Asta arată o determinare a administrației și a Consiliului Local de a gestiona, asumându-și serviciul, prin dialog cu ONG-urile și în acord cu iubitorii de animale, dar respectând drepturile cetățenilor care doresc siguranță", a declarat viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău.

Până la începutul lunii februarie, de serviciul de ecarisaj din Constanța s-a ocupat firma de ecarisaj "Puppy Vet", însă Primăria Constanța nu a mai dorit să prelungească contractul cu această societate. Astfel, prin votarea proiectului de către aleșii locali, de problema maidanezilor se va ocupa în mod direct Primăria Constanța, fără a mai delega acest serviciu vreunei firme private care să fie plătită separat.

Reprezentanții administrației publice locale susțin că pentru funcționarea acestui serviciu este necesară angajarea a 15 persoane, inclusiv medici veterinari și îngrijitori. Totodată, ca și investiție, va fi nevoie de extinderea și modernizarea adăpostului deja existent, care are 400 de locuri, sau amenajarea unuia mai mare. De asemenea, se va amenaja și dota un cabinet veterinar cu aparatură modernă. În plus, se vor achiziționa două autoutilitare pentru transportul câinilor fără stăpân. Bugetul alocat în acest an, pentru serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, de care se va ocupa în mod direct Primăria Constanța, fără intermedierea altei firmei, este de 1.300.000 lei. De asemenea, reprezentanții primăriei au anunțat că se va construi un nou adăpost pentru câinii fără stăpân pe strada Caraiman și că nu se va miza pe eutanasierea câinilor decât în cazuri extreme, atunci când sunt grav bolnavi.

Taxele pentru câinii revendicați, venit la bugetul local

Pe de altă parte, în perioada 9 - 30 noiembrie 2015, a fost organizat recensământul câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanța. Conform rezultatelor finale consemnate în raportul privind rezultatele recensământului câinilor fără stăpân, întocmit de Direcția Servicii Publice, a rezultat un număr de 1.550 câini prezenți pe domeniul public al municipiului Constanța, la data de 30.11.2015. Raportul întocmit de cei abilitați a mai reliefat că una dintre cauzele prezenței câinilor fără stăpân pe străzile municipiului Constanța o reprezintă abandonul și deținerea iresponsabilă a câinilor cu stăpân.

Modalitatea de gestiune directă pe care vrea să o pună în practică administrația publică din Constanța conduce la soluționarea nemijlocită a mai multor aspecte. Astfel, se dorește creșterea transparenței prin colaborarea permanentă cu organizațiile pentru protecția animalelor, mass-media și alte segmente sociale interesate de desfășurarea activității. De asemenea, se vrea organizarea unor campanii de promovare a adopțiilor și prevenire a abandonului. Totodată, se intenționează atragerea de fonduri pentru modernizarea adăpostului și clinicii veterinare, inclusiv fonduri cu finanțare internațională.

Un alt beneficiu privind înființarea acestui serviciu vizează reducerea costurilor prin eliminarea unor categorii de cheltuieli specifice activităților prestate de agenți economici, cum ar fi profitul și alte asemenea costuri pe care autoritatea locală este nevoită să le deconteze.

Pe de altă parte, taxele încasate pentru câinii revendicați sau dați în adopție la distanță vor reprezenta venituri la bugetul local, ce pot fi transformate în surse de autofinanțare a serviciului.

Comentează știrea

CRISTI
4 mai 2016
SCAPATI-NE DE MAIDANEZI DAR SI DE OAMENII STRAZII

IN PARCUL TABACARIEI SUNT O GRAMADA DE DULAI MAIDANEZI MARI SI BINE CRESCUTI SI HRANITI, DAR E O MARE PROBLEMA IN ZONA TARA PITICILOR CONVIETUIESC CEI MAI MULTI DULAI CARE AU INCEPUT SA TREACA STRADA IN CARTIERUL DE BLOCURI IN PREAJMA BLOCURILOR:T3, T4, S5, LP2 SI DACA ZIUA MAI FUG DE LOCATARI DAR CUM SE INTUNECA SE DAU LA OAMENI SI MUSCA. VA RUGAM LUATI DULAII...PE LANGA DULAII MAIDANEZI MAI SUNT SI OAMENII STRAZII CARE S-AU INMULTITI ALARMANT IN TOMIS NORD MAI ALES INTRE TOMIS 3 SI CIRESICA MISUNA SI SUNT BETI DROGATI SI AGRESIVI IN PLINA ZI DAR SEARA SAU DE DIMINEATA PANA SE LUMINEAZA DACA VREI SA MERGI PRIN CARTIER CA PLECI SAU VI DE LA SERVICI E UN PERICOL PT CA NU STII DE CINE SA TE FERESTI MAI REPEDE DE DULAI SAU DE OAMENII STRAZII. IN PLINA ZI DACA ESTI FEMEIE SI TE INTALNESTI CU OAMENII STRAZII ESTI INJURATA AMENINTATA CA TE VIOLEAZA SAU TE OMOARA. DOMNULE FAADAU CONSTANTA NU E NUMAI CENTRUL CONSTANTEI SAU NUNUMAI TOALETAREA SPATIULUI VERDE CUI SI SIGURANTA PROSTILOR CARE VOTEAZA DIN 4 IN 4 ANI. VA RUGAM SCAPTI-NE SI DE DULAII MAIDANEZEI DAR SI DE OAMNEII STRAZII CARE MAI NOU VIN SI DIN ALTE OARASE ADUSI LA CERSIT LA FURTUREI AICI CA DE A INCEPUT SEZONUL.

NELU
4 mai 2016
PENTRU CRISTI

"Oamenii strazii" au drept la VOT, au drept la PACHETE, au drept la VIATA, au dreptul de a pune intrebari "ce-ai baaaaaa cu mine ?????????????" chit ca valoarea lor sociala este ZERO absolut, mai pe sleau sub valoarea unui maidanez care munceste ca apara locul, astia n-au muncit in viata lor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 asa ca....stimate Cristi....musai, ca-i ordin, trebuie sa aparam DREPTURILE OMULUI si sa donam in continuare ca tampitii si pentru aceste "valori sociale" intr-adevar paguboase si inutile. sub valoarea unui animal.....pachete.

cezara
4 mai 2016
kiki

acest cristi are cont facebook sorel kiki bucur, unde posteaza mesaje analfabete, kilometrice, are grave probleme...

Răspuns la: SCAPATI-NE DE MAIDANEZI DAR SI DE OAMENII STRAZII
Adăugat de : CRISTI, 4 mai 2016
IN PARCUL TABACARIEI SUNT O GRAMADA DE DULAI MAIDANEZI MARI SI BINE CRESCUTI SI HRANITI, DAR E O MARE PROBLEMA IN ZONA TARA PITICILOR CONVIETUIESC...
Popescu
4 mai 2016
Constatare

Domnule Cretu , esti un cretin!

costica
10 mai 2016
opinie

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6082 secunde