Cine e VIORICA DĂNCILĂ, propunerea PSD pentru PREMIER

343
1
Cine e VIORICA DĂNCILĂ, propunerea PSD pentru PREMIER - cineestevioricadancilafemeiacare-1516102954.jpg
Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD de premier. Viorica Dăncilă este din județul Teleorman, acolo unde a fost președintele organizației de femei din 2005 până în 2009. Ulterior, Dăncilă a plecat în Parlamentul European, unde se află la al doilea mandat.


Europarlamentarul Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roșiorii de Vede din județul Teleorman.

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploiești în 1988. În 2006 a absolvit masterul Spațiul Public European din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. Este specializată în programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană.

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD - Oraș Videle.

La 21 ianuarie 2009 devine europarlamentar social-democrat ca urmare a părăsirii de către Titus Corlățean și Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naționali. În cadrul Parlamentului European a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar și al Delegației pentru relațiile cu țările din Mashrek și membru titular în Comisia pentru bugete și în Delegația pentru relațiile cu Israel.

A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD+PC în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009. Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, scrie stiripesurse.ro


Comentează știrea

europeanu
16 ianuarie 2018
Hotii si justitia la parnaie !

dragnea jubileaza.Inca o olteanca puturoasa si hoata a aluns in varf. La mai multi oltenilor jegosi !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9848 secunde