CEx PSD se întrunește azi pentru a nominaliza un nou premier după demisia lui Tudose. Dragnea: Se pare că am mână foarte proastă

148
1
CEx PSD se întrunește azi pentru a nominaliza un nou premier după demisia lui Tudose. Dragnea: Se pare că am mână foarte proastă - mihaitudoseconsullisabona-1516088888.jpg

Articole recomandate

Comitetul Executiv al PSD se reunește marți, de la ora 11.00, pentru a nominaliza un alt premier după ce Mihai Tudose a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului partidului. În aceeași ședință ar urma să fie făcută și o evaluare a miniștrilor pentru a se decide cine va rămâne în viitorul Cabinet. Tot marți, președintele Klaus Iohannis urmează să primească demisia lui Tudose și să nominalizeze un interimar, în persoana vicepremierului Paul Stănescu, în condițiile în care și vicepremierul Marcel Ciolacu și-a prezentat demisia.

Pentru postul de premier interimar sunt vehiculate nume precum cel al Vioricăi Dăncilă, al Liei Olguța Vasilescu sau cel al vicepremierului Paul Stănescu, acesta anunțând însă încă de săptămâna trecută că nu își dorește funcția de premier, scrie News.ro.

Adresa oficială privind demisia premierului Mihai Tudose va ajunge marți la Administrația Prezidențială, a informat luni seara Guvernul într-un comunicat.

"Premierul Mihai Tudose și-a înaintat în această seară demisia din funcție, urmând ca, potrivit legii de organizare și funcționare a Guvernului, să fie transmisă Administrației Prezidențiale, în cursul zilei de mâine, o adresă oficială în acest sens", se arată în comunicatul Executivului.

Potrivit sursei citate, președintele Klaus Iohannis va emite decretul de vacantare a postului.

"Conform procedurilor, președintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcție a prim-ministrului Mihai Tudose și va emite decretul de vacantare a postului, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial", se mai arată în comunicat.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni seară, într-o conferință de presă susținută după ședința Comitetului Executiv al partidului, că de această dată el nu va face nicio propunere pentru postul de premier, argumentul său fiind acela că are "o mână foarte proastă".

"Se pare că eu am mână foarte proastă (...) Le-am spus colegilor mei astăzi că eu nu voi face nicio propunere. Prima dată, la Sorin Grindeanu, eu am făcut propunerea, ei au votat-o. La Tudose am avut o discuție cu fiecare în parte, pe cine ar vede, pe cine n-ar vede (sic!). Mâine au nu voi face nicio propunere", a explicat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că la CEx de marți nu vor pleca "până nu iese fum alb".

"Sigur vor fi mai multe variante în discuție", a susținut Dragnea.

El a mai apreciat că ar trebui menținută actuala structură a Guvernului.

Întrebat dacă va rămâne în Guvern Carmen Dan, Dragnea a răspuns că va decide CEx. El a spus că tot CEx va face și evaluarea miniștrilor și va decide cine rămâne și în viitorul Guvern.



Comentează știrea

MIHAI
16 ianuarie 2018
CAND SE SUIA SCROAFA IN COPAC

Dragnea a inceput sa fie autocritic si recunoaste ca are " mana proasta " Noi credem ca nu mana e proasta ci capul. Capul face, capul trage spune o zicala. Din pacate cei care trag ponoasele sunt cetatenii. Mai putem adauga si chestia cu pestele care se-mpute de la cap, dar fara a uita ca se curate de la coada. Rotatia cadrelor practicata de stramosii nostril comunisti, continua pana cand se va ajunge la performanta ca toti pesedistii vor putea ajunge premieri, ministrii sau in alte functii superioare si demnitati. Norocul nostru este ca pesedeul are o bogata colectie de somitati si valori politice si intelectuale, asa ca nu ne surprinde vehicularea unor celebritati care sunt gata sa se sacrifice pentru patrie. De exemplu, Ecaterina Adronescu, celebra prin asemnarea ei cu Gioconda dar mai ochioasa si cu zambetul mai perfid, Serban Nicolae, o celebritate juridical, scolit la o universitate serala unde studierea legislatiei se facea acasa dormind, sau, de ce nu, Olguta Vasilescu. cea multilateral dezvoltata si penala. Avem de unde alege, slava Domnului. Istoria contemporana demonstreaza ca romanul nu se naste doar poet ci si politicianist. Vorba lui Dragnea: vor mai fi si alte variante in discutie. Nu este exclus , ca pentru a-i impaca pe toti slugoii pesedisti ca guvernul sa fie format din premierul premierilor, si premieri-ministrii., secretarii de stat devenind la randul lor ministri si tot asa pana la portarul devenit si el sub-ministru. Râdem noi, dar purceaua e moarta in cocina. Apropo de purcea. Exista in literatura romaneasca o scrisoare a unui fermier care, trebuind sa mearga la spital pentru o operatie, I-a dat fiului sau o serie de sfaturi cum sa conduca ferma si in final,la despartire I-a spus: si sa ai grija, fiule, de scroafa, sa nu se suie in copac, ca praful se va allege de ferma. In rest ce sa mai zicem: ce-o vrea Dumnezeu si Dragnea, intre ei nemaifiind nicio deosebire.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5979 secunde