€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

CEX al PSD. Stănescu și Ciolacu vor amânarea Congresului din 29 iunie. Dăncilă se opune: Un partid serios își respectă deciziile

Ştire online publicată Joi, 13 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Comitetul Executiv Național al PSD se reunește joi, la sala grupului parlamentar al partidului de la Camera Deputaților. Principalul subiect de discuție va fi pregătirea Congresului din 29 iunie, la care sunt așteptați să participe între 3.000 și 4.000 de delegați. Potrivit unor surse citate de România TV, Paul Stănescu și Marcel Ciolacu ar dori amânarea Congresului PSD. În replică, șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan, a spus că "nu suntem răzgândaci, iar deciziile se vor respecta". Și premierul Dăncilă a declarat, înaintea CEx, că nu se pune problema amânării Congresului PSD.


Social-democrații vor discuta în această ședință despre Congresul partidului din data de 29 iunie, despre modificarea statutului partidului, despre programul politic și candidații la șefia PSD.

Șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan, a spus că joi la Parlament că "nu suntem răzgândaci, iar deciziile se vor respecta", asta în contextul în care potrivit unor surse politice Paul Stănescu și Marcel Ciolacu ar vrea amânarea Congresului.

„Decizia CEx se va respecta. Eu n-aș fi de acord, pentru că nu suntem răzgândaci, nu putem să ne culcăm dimineața cu o decizie și să ne trezim seara cu altă decizie. Este aberant. Și în toată lumea civilizată într-o săptămână, când îți pleacă șeful partidului sau ți-l arestează, se fac alegeri din acest punct de vedere și se rezolva situația”, a spus Marian Oprișan, înaintea CEx al PSD.

Și premierul Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea, a spus, înaintea CEx PSD, că nu se pune problema amânării Congresului PSD din 29 iunie. 


"S-a luat o decizie în CEx, deci nu se modifică. PSD este un partid care isi respecta deciziile luate", a declarat Viorica Dăncilă.

Marți, social-democrații s-au întâlnit în Biroul Permanent Național, unde au luat o serie de decizii care urmează să fie validate joi de CExN.

"Am discutat astăzi despre moțiunea de cenzură, am discutat despre organizarea Congresului din data de 29, luna aceasta. Am vorbit despre modificarea statutului și am făcut un grup de lucru care să lucreze la programul politic al partidului și bineînțeles un grup de lucru care presupune o cooperare foarte strânsă între Guvern și Consiliul Național referitor la programul de guvernare, la prioritățile noastre, precum și stabilirea unui calendar de implementare a acestora. Toate acestea vor fi validate în cadrul Comitetului Executiv Național, care va avea loc joi, la ora 11,00", a precizat președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat deja că vrea să candideze la șefia PSD la Congresul din 29 iunie. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7902 secunde