€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

Ce taxe și impozite vom avea în 2016 în Constanța. Primăria renunță la taxa de liniște, dar nu în tot orașul

Ştire online publicată Joi, 17 Decembrie 2015. Autor: Carmen MOCANU
Consiliul Local Municipal Constanța se întrunește, mâine, de la ora 14.00, în ședință ordinară, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi se află 24 de proiecte de hotărâre. 


Unul dintre cele mai importante vizează stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016. Astfel, aleșii locali sunt obligați să pună în aplicare prevederile noului Cod Fiscal ce intră în vigoare la 1 ianuarie 2016, motiv pentru care impozitele pentru clădiri și terenuri vor fi majorate. 


În schimb, ca o noutate, pe lângă majorările care vor exista pentru anumite categorii ce fac parte din drepturile de proprietate, există și modificări. Astfel, conform proiectului de hotărâre, la taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice în Constanța, Mamaia și Sat Vacanță, se introduce o nouă categorie exceptată. Este vorba despre operatorii economici care desfășoară activități economice în sediile și punctele de lucru situate în incinta Portului Constanța. Această exceptare a fost introdusă datorită numeroaselor procese aflate pe rolul instanțelor de judecată prin care operatori economici din incinta Portului Constanța au contestat plata acestei taxe, iar în toate dosarele au fost admise acțiunile formulate de aceștia, fiind dispusă restituirea acestei taxe cu cheltuielile de judecată aferente. Cu alte cuvinte, bugetul local avea de suferit, deoarece pe de-o parte câștiga, dar pe de alta mai mult pierdea.


De asemenea, o altă noutate o re-prezintă taxa de promovare a turismului în stațiunea Mamaia și Sat vacanță. La acest capitol urmează să fie eliminată categoria „locuințe” din categoria imobilelor pentru care se datorează această taxă. În schimb, urmează să fie introdusă o nouă categorie de obiective, respectiv terenurile amenajate pentru activități sportive pentru care cuantumul propus taxei propus este de 100 lei. Reamintim că ziarul „Cuget Liber” a mai scris despre noile taxe și impozite ce vor fi puse în aplicare de anul viitor și vom reveni în edițiile viitoare cu precizări importante dacă va fi cazul. Pe de altă parte, cei interesați de noile impozite și taxe, dar care nu mai au răbdare până le vor sosi plicurile cu impunerile de plată, pot consulta documentul oficial pe site-ul „Cuget Liber”, la sediul Primăriei Constanța sau la sediile SPIT din Constanța.


Ce sportivi sunt premiați de primărie
Tot în cadrul ședinței de vineri se va aloca suma de 51.500 lei brut din bugetul local pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului Sportiv „Farul“ Constanța, care au obținut performanțe deosebite la competiția internațională Campionatul European de Tenis de Masă Seniori de la Ekaterinburg (Rusia). Și alți sportivi vor fi premiați. Astfel, consilierii au alocat suma de 36.370 lei brut pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, care au obținut în anul 2015 performanțe deose-bite la competițiile internaționale oficiale. De asemenea, un alt proiect de hotărâre vizează alocarea sumei de 157.200 lei brut din bugetul local pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului Sportiv „Farul” Constanța care au obținut performanțe deosebite la competiția internațională „Campionatul European de Gimnastică Aerobică - seniori și juniori - Elvas/Portugalia”.


Cei interesați de noile impozite și taxe pot consulta documentul oficial MAI JOS
005impozitesitax-1450302586.pdf (0 Mb)
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7346 secunde