Ce spune Toader despre menținerea în funcție a Codruței Kovesi

159
Ce spune Toader despre menținerea în funcție a Codruței Kovesi - toader-1507883480.jpg
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a evitat să se pronunțe, vineri, la sosirea la CSM, cu privire la menținerea sau nu în funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, în urma concluziilor Inspecției Judiciare din raportul de control. El precizat că trebuie așteptate audierile în acest caz.


Întrebat despre concluziile raportului Inspecției Judiciare potrivit cărora Kovesi trebuie menținută în funcție și care este opinia sa în această situație, Toader a spus: "Așteptați să vedem audierile, să tragem concluziile, după aceea vă vom spune", potrivit Agerpres.

Despre exprimarea unui punct de vedere în cadrul ședinței Secției pentru procurori a CSM, ministrul a spus: "Nu am venit doar să ne uităm unii la alții".

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, și-a prezentat vineri, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit de Inspecția Judiciară după controlul efectuat la DNA.

Ea a spus că asfel de controale din partea Inspecției Judiciare sunt binevenite, dar că în acest caz echipa de control nu a respectat mai multe reguli.

Coordonatorul echipei de control la DNA, Elena Rădescu, și-a prezentat joi, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, punctul de vedere privind Raportul IJ după controlul efectuat.

Pe 6 octombrie, DNA a publicat concluziile raportului de control al Inspecției Judiciare în care se arată că procurorul-șef Laura Codruța Kovesi a construit sentimentul de credibilitate și respect al legii, dând instituției prestigiu și putere și are calitățile necesare pentru a-și exercita în continuare funcția de conducere. Potrivit sursei citate, Kovesi a reușit să eficientizeze activitatea DNA, rezultatele regăsindu-se în statisticile pe anul 2016 și primul semestru al anului 2017 atât la nivelul întregii unități, cât și la nivelul secțiilor și serviciilor. Totodată, în concluziile raportului IJ se menționează că Laura Codruța Kovesi a format un colectiv omogen, pe care l-a transformat într-o echipă capabilă de performanțe, a cultivat lucrul în echipă, a implementat loialitatea și a anticipat nevoile colectivului.

Pe de altă parte, potrivit raportului Inspecției Judiciare, Kovesi a obstrucționat verificările la instituția pe care o conduce, refuzând să pună la dispoziție dosarele procurorului Mihaiela Iorga Moraru, însă concluzia este contestată atât de trei inspectori judiciari care au făcut parte din echipa de control, cât și de DNA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0654 secunde