Ce spune premierul Emil Boc despre problemele aderării României la Schengen

347
Ce spune premierul Emil Boc despre problemele aderării României la Schengen - schengen1-1319122093.jpg
Premierul Emil Boc a recunoscut astăzi că România și Bulgaria au anumite "obstacole politice" în ceea ce privește admiterea în Spațiul Schengen.

Întrebat cum crede că va vota Consiliul European în ceea ce privește aderarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen, premierul Emil Boc a subliniat că va urmări cu atenție se va întâmpla pe 23 octombrie la CE, având în vedere că aceste două state au de întâmpinat unele "obstacole politice". Totuși, premierul crede într-o "susținere în continuare a aderării din partea Parlamentului European".

"Mă uit la ceea ce se va întâmpla la Consiliul European, peste trei zile, când se va vota aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Nu văd decât o susținere în continuare a acestui demers din partea Parlamentului European, deoarece în Parlamentul European decizia a fost foarte clar menționată, în sensul că România și Bulgaria trebuie să intre în Spațiul Schengen. Avem obstacole politice, dar vom vedea care va fi discuția politică de la nivelul Consiliului European din această lună", a răspuns premierul Emil Boc.

În urmă cu o săptămână, Parlamentul European a aprobat rezoluția prin care se cere Consiliului European să permită aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Potrivit acestei rezoluții, statele membre trebuie să evite populismul la nivel național și să decidă cu privire la aderarea Bulgariei și României la Spațiul Schengen exclusiv pe baza criteriilor existente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4405 secunde