Ce spune Klaus Iohannis despre propunerea Adinei Florea la șefia DNA

454
Ce spune Klaus Iohannis despre propunerea  Adinei Florea la șefia DNA - iohannis44-1539876562.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că România nu poate să facă pași înapoi în lupta anticorupție și a punctat că în fruntea DNA trebuie să fie o persoană hotărâtă care "să își asume această luptă dificilă".

"România nu poate să facă pași înapoi în lupta anticorupție, este inadmisibil și nu voi accepta niciodată așa ceva. Ne dorim, îmi doresc o luptă anticorupție serioasă. Pentru asta, DNA are nevoie, în frunte, de o persoană independentă, o persoană hotărâtă să își asume această luptă dificilă, grea, dar o luptă dreaptă. Nu este posibil să facem pași înapoi în lupta anticorupție, unde România ajunsese să fie dată exemplu pozitiv", a afirmat Iohannis la Bruxelles, întrebat de jurnaliști despre propunerea făcută de ministrul Justiției privind numirea Adinei Florea în funcția de procuror-șef al DNA.

Șeful statului a adăugat că și în acest caz "apar, de asemenea, probleme grave în felul cum se aplică procedurile".

"Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care conține câteva lucruri care trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Chestiunea mă preocupă și voi face declarații pe această chestiune când ne întoarcem în țară. Până atunci, am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, după care putem să vorbim mai mult. Nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupție din România", a mai afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Fiind întrebat dacă numirea Adinei Florea la șefia DNA ar reprezenta un pas în spate în lupta anticorupție și dacă o cunoaște sau dacă a discutat cu aceasta, șeful statului a spus: "Nu cunosc persoana, nici nu cred că este nevoie acum să cunosc persoana, voi studia documentele înaintate pentru nominalizare, după care o să vorbim acasă mai multe".

Președintele Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, care va fi urmată de Summitul ASEM. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5228 secunde