Ce spune Dan Barna despre candidatul USR la prezidențiale

204
Ce spune Dan Barna despre candidatul USR la prezidențiale - cespunedanbarna-1562100818.jpg

Articole de la același autor

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat că cel care va reprezenta formațiunea politică la alegerile prezidențiale va fi supus la vot, cel mai probabil, la Congresul care va avea loc la data de 13 iulie.  


El a precizat că, mai mult ca sigur, va exista un tandem, iar Alianța USR-PLUS va avea un candidat unic la prezidențiale, dar a arătat că, mai întâi, Congresul USR va valida candidatul din partea formațiunii, ca parte a unui mecanism intern. 
"Alianța USR - PLUS merge mai departe, cu siguranță vom avea cel mai probabil un tandem, urmează să luăm decizia finala în zilele următoare. La Congres, conform Statutului USR, va fi decis candidatul USR la prezidențiale, vom vedea apoi în funcție de cum agreăm în alianță și ce vom face mai departe. În cursa internă, sigur, m-am înscris și eu la fel ca mai mulți alți colegi. Statutul USR prevede că doar Congresul poate să aleagă candidatul partidului pentru prezidențiale și atunci, indiferent cum evoluează lucrurile în alianță, trebuie să avem un Congres în care partidul să aibă un candidat ales de către congres. Și atunci, pe 13 iulie avem acest Congres pentru statut și foarte probabil vom supune la vot și candidatul USR pentru prezidențiale", a explicat Dan Barna, la Digi24. 


Întrebat dacă vor fi două nume pentru prezidențiale, al lui și al liderului PLUS, Dacian Cioloș, Dan Barna a spus: "Doar dacă până atunci nu vom ajunge în alianță la un acord".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4413 secunde