Ce spun liberalii constănțeni despre raportul MCV

218

Articole de la același autor

Membrii Partidului Național Liberal (PNL) de la Constanța consideră că raportul MCV pentru România conține o serie de inadvertențe și erori materiale, aducând prejudicii țării și cetățenilor ei. Ei susțin că acest mecanism a devenit un instrument de presiune, care s-a îndepărtat de la obiectivul său tehnic, fiind politic în proporție semnificativă. 

În acest context, Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că toate aceste aspecte neconforme cu realitatea trebuie corectate de către Comisia Europeană, această instituție fiind cea în măsură să ofere un calendar de închidere a MCV pentru România. Liberalii de la malul mării sunt de părere că România trebuie să-și reafirme statutul ei de membru și partener egal în Uniunea Europeană.

"Este imperativ să stabilim rapid și clar cu Comisia Europeană care sunt termenele și soluțiile concrete pentru a închide Mecanismul de Cooperare și Verificare. Suntem de părere că, prin propunerea de a limita libertatea presei din România, Comisia încalcă grav valorile europene și își depășește cu mult atribuțiile date de tratat. Presa trebuie să aibă libertatea de a face investigații jurnalistice și de a prezenta dovezi corecte și obiective indiferent dacă acestea se referă la un cetățean de rând sau la un magistrat", își transmit opinia liberalii constănțeni printr-un comunicat de presă.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Încă un liberal în conflict cu Antonescu
Pagina a fost generata in 0.3516 secunde