Ce propunere de lege are un deputat

205
1
Ce propunere de lege are un deputat - 145-1497092632.jpg
Bariere la toate trecerile peste calea ferată. Asta vrea să vadă un deputat din Timiș, care cere colegilor să voteze legea pe care o propune. În sprijinul lui vin cifre negre: în primele cinci luni au fost 20 de accidente în care 10 oameni au murit, iar 19 au fost răniți.


"În anul 2016, în județul Timiș, au avut loc 60 de accidente în care au fost implicate autoturisme și trenuri. De cele mai multe ori, șoferii au traversat calea ferată fără să se asigure", afirmă acesta , potrivit Digi 24.


Anul acesta a continuat la fel de dramatic în toată țara. Din ianuarie până în mai a fost în medie un accident de acest fel pe săptămână. În total sunt 39 de victime. De aceea crede parlamentarul Marian Cucșa că este nevoie de o lege specială.


"Este inadmisibil ca pe drumuri județene, drumuri europene, comunale să avem semnalizată trecerea la nivel cu calea ferată doar cu crucea Sf Andrei. E vegetație, sunt curbe, șoferii nu văd când vine un tren", mai spune deputatul.


Multe mașini sunt zdrobite de tren acolo unde nu există bariere. Șoferii care locuiesc în zonă au învățat orele la care trec garniturile, dar nu iau în seamă eventualele decalări de program din cauza întârzierilor și curselor speciale. Alții dau vina pe vizibilitatea redusă.


Specialiștii în siguranța rutieră de la Compania de Drumuri susțin ideea. Mai ales că la începutul anilor 2000 aproape toate trecerile peste calea ferată aveau bariere.


Proiectul de lege pentru bariere la toate trecerile peste calea ferată a fost deja depus la Parlament și poate fi votat la toamnă după vacanța deputaților și senatorilor.




Comentează știrea

MIHAI
11 iunie 2017
O PROPUNERE GENIALA

Era cazul ca parlamentarul sa ne spuna si cate accidente de acest fel din numarul citat au avut loc acolo unde erau bariere . Dl deputat n-a auzit de conducerea preventiva ? Daca admitem ca instalarea de bariere este o solutie , vom vedea ca , in continuare vor mai avea loc astfel de accidente din diverse motive ; neatentie , consum de alcool , adormirre la volan blocarea , motorului etc . Si se va cere ca la fiecare bariera sa fie un canton si cantonieri in ture care sa dea la manivela sa ridice si sa coboare bariera . Ba mai mult , nici acest procdeu nefiind sigur , se va introduce si automatizarea . Dl deputat poate sa mai propuna , pentru siguranta cetatenilor ca la fiecare intersectie sa fie o masina de pompieri . o autosanitara , un politist si toate semaforizate Oricum , este de apreciat efortul intelectual pe care-l depune un parlamentar ca sa faca o astfel de propunere in cei patru ani de dolce farniente . Cei mai multi nu fac nici atata . Sa mai zica cineva ca in Parlament nu se lucreaza .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.435 secunde