Ce previziuni are Băsescu despre referendumul din Marea Britanie

398
Ce previziuni are Băsescu despre referendumul  din Marea Britanie - traianbasescu1-1466519459.jpg
Fostul președinte Traian Băsescu susține că Marea Britanie nu va ieși din Uniunea Europeană în urma referendumului care va avea loc mâine.

"David Cameron a jucat o carte care îi va ieși. Nu va fi niciun Brexit, nu o să iasă Marea Britanie din UE pentru nimic în lume, pentru că ar pierde enorm", a declarat Traian Băsescu, la un post de televiziune.

El a adăugat că, indiferent cum vor vota britanicii la referendum, Parlamentul trebuie să anuleze legile de aderare și nu va face acest lucru niciodată.

"Mesajul lui David Cameron tot timpul în Consiliu a fost: ori îmi dați niște facilități, și se referea la facilitățile sociale, dar și la contribuții la bugetul UE, ori, dacă nu, referendumul pe care l-am promis britanicilor o să fie unul prin care vor vota ieșirea. Eu vă dau scris că nu va ieși. Cameron și-a atins obiectivul. Are reduceri la contribuții și facilități sociale, așa că el și-a rezolvat problema. A fost un joc cam dur. Indiferent cum ar vota britanicii, eu cred că vor vota împotriva ieșirii, Parlamentul trebuie să valideze prin lege, adică trebuie să anuleze legile de aderare și nu va face asta niciodată", a explicat Băsescu.

Reamintim că britanicii sunt chemați la urne la referendumul de la 23 iunie pentru a se exprima în legătură cu rămânerea sau nu în Uniunea Europeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5289 secunde