Ce planuri are primarul Marian Iordache pentru Medgidia în 2014

436
2
Ce planuri are primarul Marian Iordache pentru Medgidia în 2014 - ceplanuriadministrativearemarian-1391018925.jpg

Articole de la același autor

Primarul Municipiului Medgidia, Marian Iordache, alături de consilierii locali s-au reunit, recent, pentru a dezbate public bugetul unității administrativ teritoriale. La întâlnire au participat și locuitori ai orașului.
Bugetul de funcționare pentru anul 2014 se ridică la 56.494.010 lei. Din aceștia, pentru dezvoltare s-au alocat aproximativ 14.000.000 lei. În cadrul dezbaterii s-a prezentat și situația gradului de colectare a veniturilor proprii în perioada 2006-2013, unde s-a putut observa o creștere de la 43% în 2006 la 100% în anul 2013. Potrivit primarului Marian Iordache, pe lista de priorități a administrației locale pentru anul 2014 se află dezvoltarea locală cu ajutorul proiectelor UE și investiții noi prin care se dorește crearea unor locuri de muncă. Totodată, edilul a mai spus că, pentru 2014, mai are în plan îmbunătățirea infrastructurii rutiere, pro-tecția cetățenilor și a mediului, funcționarea la nivel cantitativ și ca-litativ superior a serviciilor publice, precum și susținerea educației, sănătății, culturii, sportului și cultelor. În ceea ce privește proiectele, ad-ministrația locală are în plan proiecte îndrăznețe, prin care se va alinia standardelor europene de mediu. Mai exact, pe lista de proiecte se află amenajarea unor parcuri energetice (eoliene și fotovoltaice), precum și construcția unei fabrici de biomasă. "În zona de sud a unității admi-nistrativ teritoriale, se vor instala 42 de turbine eoliene cu o capacitate de 144 MW, iar panourile fotovoltaice se vor instala  pe o suprafață de 10 hectare, având o capacitate de 5 MW. Terenul concesionat pentru fabrica de biomasă va avea o suprafață de cinci hectare și va fi construită în Parcul Industrial Medgidia. Fabrica va transforma resturile vegetale colectate din Medgidia și comu-nele din împrejur în biomasă. Investițiile vor fi realizate de către investitori privați", a spus primarul Marian Iordache. El a mai adăugat că, pe lista de proiecte se mai numără reabilitarea și modernizarea străzilor, a podului rutier, parcări și stații de transport în comun, precum și dezvoltarea rețelei de iluminat public. În altă ordine de idei, primarul Marian Iordache a mai spus că, toate aceste proiecte vizează ca, până la sfârșitul anului, în Medgidia să se creeze aproximativ 400 de locuri de muncă.


Comentează știrea

lulu
30 ianuarie 2014
sa-l credem?

El nu a fost in stare sa trimita un utilaj pe fiecare strada azi, sa faca drum, ca poate e nevoie sa vina o ambulanta sau pompierii si viseaza la cai verzi pe pereti. Mai primare te intreb maine vine masina sa ia gunoiul ca nici nu poate intra de zapada, gunoi care nu se mai ridica decat intamplator si pe la amiaza pe majoriltatea strazilor lociutorilor de la case. Apropo am auzit ca de anul acesta vom plati 60RON/perrsoana pentru gunoi. II vom plati degeaba? Sau e nevoie sa-ti aducem gunoaiele in usa primariei si ai grija ca daca o facem chemam si televiziunea - nu aia locala.

Cris
19 februarie 2014
Bah esti nebun?

Eu astept sa vad cand asfalteaza strazile. Bine ca a asfaltat strada Sucevei si ce dracu a mai asfaltat pe acolo dar mai are de asfaltat. De cand sunt pe lumea asta nu au fost asfaltate strazile in zona Alibaba intrare!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
Stire din Politică-Administrație : Dezbatere publică la Medgidia
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Stire din Politică-Administrație : Municipiul Medgidia va avea o nouă stemă
Sâmbătă, 28 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Pompierii, în alertă! Arde o casă!
Pagina a fost generata in 0.5279 secunde