Ce documente vor primi cei care votează prin corespondență

182
1
Ce documente vor primi cei care votează prin corespondență - cedocumentevorprimi-1455297875.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat, în dezbatere publică, un proiect de Hotărâre de Guvern prin care sunt stabilite documentele necesare exercitării votului prin corespondență ce trebuie transmise alegătorilor. Votul prin corespondență se va aplica doar la alegerile parlamentare din toamnă. 


Potrivit AEP, documentele necesare exercitării dreptului de vot prin corespondență care sunt transmise alegătorului sunt: un plic exterior prevăzut cu elemente de siguranță care să asigure sigilarea acestuia, în care vor fi introduse plicul interior și certificatul de alegător, un plic interior prevăzut cu elemente de siguranță care să asigure sigilarea acestuia, în care vor fi introduse opțiunea sau opțiunile de vot, după caz, certificatul de alegător, instrucțiuni privind exercitarea dreptului de vot și buletinul de vot prin corespondență. De asemenea, plicul interior va conține un autocolant cu mențiunea "Votat", prevăzut cu elemente de siguranță stabilite prin Hotărâre de Guvern. 


Comentează știrea

Papu
13 februarie 2016
Votul

Votul prin corespondență o să fie o mare țigănie. Românii nu au ajuns la gradul de civilizație pentru a vota prin corespondență. La noi încă dăinuie zicala : "hoțului de hoț'e frică". Singura soluție viabilă pentru românii din străinătate să poată vota, este înființarea de 2-3 ori mai multe secții de votare decât au fost în 2015.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Februarie 2016
Stire din Politică-Administrație : Astăzi se decide data alegerilor locale
Pagina a fost generata in 0.9227 secunde