Ce cuprinde Programul de Guvernare Cioloș

171
Ce cuprinde Programul de Guvernare Cioloș - 28358-1447671600.jpg

Articole de la același autor

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a făcut public, astăzi, programul de guvernare pe care îl va prezenta, mâine, în Parlamentul României. Guvernul va funcționa pentru o perioadă de un an și își va concentra activitatea pe mai multe obiective, primul dintre ele fiind întărirea democrației elective și a statului de drept care să creeze premisele resetării mediului politic din România. Revizuirea sistemului de imunități și aplicarea strictă a regimului de incompatibilități sunt incluse în planul de măsuri al noului Guvern Cioloș. Potrivit programului de guvernare transmis Parlamentului, planul Guvernului Cioloș cuprinde modificarea de urgență a legislației electorale astfel încât primarii și președinții de consilii județene să fie aleși în două tururi de scrutin, alegerile să fie comasate și toți aleșii să aibă mandat de cinci ani, ceea ce ar însemna revizuirea Constituției.

Printre prioritățile noului guvern, mai figurează eliminarea pragului pentru consiliile locale, reducerea numărului de semnături pentru independenți, posibilitatea asocierii unor independenți pe liste pentru consiliile locale, facilitarea creării de secții de votare pentru diaspora, acolo unde există o prezența semnificativă a cetățenilor români, obiectivul fiind acela că niciun proces electoral din România să nu mai fie vreodată pus sub semnul întrebării din cauza modului de organizare.

În același timp, programul prevede și un proiect de comasare a alegerilor prin uniformizarea tuturor mandatelor la cinci ani și alinierea datelor pentru alegerile prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale.

Totodată, în programul de guvernare este prevăzută susținerea fără rezerve a independenței justiției și a continuării luptei împotriva corupției, dar și proiecte privind alte domenii precum sănătatea, educația, mediu, energia, administrația publică, cultura, transporturile și infrastructura.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Cioloș: Lucrez la o echipă solidă
Pagina a fost generata in 1.4649 secunde