Ce a pregătit Primăria Mangalia de Ziua Marinei Române

232
Ce a pregătit Primăria Mangalia  de Ziua Marinei Române - ziuamarinei2015346-1502023720.jpg

Articole de la același autor

Primăria și Garnizoana Mangalia organizează, marți, 15 august, în Portul Turistic din localitate, o serie de activități prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române.

Mii de oameni sunt așteptați, începând cu ora 8.45, să asiste la demonstrațiile de forță, exercițiile militare și îndeplinirea misiunilor specifice de către militarii Forțelor Navale. Anul acesta, evenimentul dedicat Zilei Marinei va cuprinde mai multe activități care se vor derula în perioada 12 - 15 august, precum și ample manifestări organizate special pentru turiști și localnici.

Conform programului de desfășurare a evenimentelor, în ziua de 12 august, în Portul Militar Mangalia, vor avea loc o serie de activități specifice, sub genericul "Ziua Porților Deschise", accesul vizitatorilor fiind liber. În cadrul manifestărilor derulate sub acest generic, începând cu ora 10.00, vizitatorii vor putea să asiste la atelierele de confecționare a nodurilor marinărești, la expoziția de tehnică militară de marină și să viziteze Muzeul Marinei, precum și navele militare. Din program nu vor lipsi parada ambarcațiunilor cu vele, jocurile marinărești și un program artistic. Cei care doresc să participe la această manifestare, vor avea asigurat transport gratuit, din 30 în 30 de minute, din fața Cercului Militar Mangalia, începând cu 9.00. În zilele de 13 și 14 august vor avea loc spectacole și lansări de carte la Cercul Militar Mangalia. De asemenea, în seara zilei de 13 au-gust, între orele 18.00 - 20.00, Fanfara Forțelor Navale va susține un moment artistic în Piața Republicii. Pentru ziua de 15 august, militarii Forțelor Navale au pregătit, în premieră, o demonstrație aeriană a avioanelor militare de tip MIG, care vor survola alte nave, în cadrul unui exercițiu demonstrativ. Manifestările vor debuta la ora 8.50, în Portul Turistic, cu un ceremonial militar reprezentat de întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Petrică Pârvu, de către Garda de Onoare. Vor urma, conform programului, ceremonialul religios și alte exerciții militare demonstrative. După exercițiile militarilor, de pe mare va sosi zeul Neptun, care va declara deschise jocurile marinărești. Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor de "Sfânta Maria" vor mai cuprinde un concert de muzică de fanfară, dar și un spectacol artistic susținut de colaboratori ai Cercului Militar. Celebrarea Zilei Marinei Române se va încheia în jurul orelor 22.00, cu un foc de artificii, precum și cu un moment emoționant - retragerea marinarilor către cazarmă cu torțe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic Mangalia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1445 secunde