€ 4.7584
£ 5.4956
$ 4.2306

Mai multe ştiri online:

CCR discută, în septembrie, sesizarea lui Iohannis care vizează magistrații

Ştire online publicată Luni, 23 Iulie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Curtea Constituțională a României urmează să discute pe 18 septembrie sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii privind Statutul judecătorilor și procurorilor.

Președintele Klaus Iohannis a trimis, zilele trecute, CCR sesizarea cu privire la neconstituționalitatea Legii pentru modificarea și completarea Legii 303/2004 privind Statutul magistraților.

„Prin modul în care a fost dezbătută și adoptată, legea menționată încalcă prevederile art.1 alin.(5), ale art. 61 alin. (2) coroborate cu cele art. 66 alin. (2) și (3), ale art. 64 alin. (4) și ale art.147 alin. (4) din Constituție. Totodată, prin conținutul normativ, Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor contravine normelor și principiilor constituționale”, se arată în sesizarea trimisă la CCR.

În legătură cu aspectele de neconstituționalitate extrinsecă, Iohannis susține că Legea 303/2004 a fost dezbătută și adoptată cu încălcarea dispozițiilor art. 61 alin. (2), coroborate cu cele ale art. 66 alin. (2) și (3) din Constituție, întrucât, pe de o parte, această lege a fost adoptată în cadrul unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților neconstituțional întrunite, iar, pe de altă parte, într-o sesiune extraordinară pe a cărei ordine de zi inițiativa legislativă nu putea fi înscrisă la momentul convocării Camerei Deputaților.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3576 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Eveniment
miercuri, 17 aprilie Foto : UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia 2919 vizite, 0 comentarii UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1245 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Sport
miercuri, 17 aprilie Foto : Astăzi, HCDS - CSM București.  "Se poate deschide drumul către finală!" 921 vizite, 0 comentarii Astăzi, HCDS - CSM București. "Se poate deschide drumul către finală!"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8521 secunde