CCR a amânat pronunțarea privind statutul funcționarilor publici

148
CCR a amânat pronunțarea privind statutul funcționarilor publici - ccrjpeg-1513181602.jpg

Articole recomandate

CCR a amânat, ieri, pentru data de 23 ianuarie, pronunțarea la sesizarea depusă de președintele Klaus Iohannis referitoare la Statutul funcționarilor publici, care prevede ca funcționarii publici să nu mai fie suspendați din funcție în cazul în care sunt trimiși în judecată pentru infracțiuni.

Președintele României, Klaus Iohannis, a sesizat CCR în legătură cu Legea privind statutul funcționarilor publici, care prevede ca funcționarii publici să nu mai fie suspendați din funcție în cazul în care sunt trimiși în judecată pentru infracțiuni.

Șeful statului argumentează că actul normativ diminuează standardele de integritate și afectează încredere cetățenilor în instituții.

"Legea supusă controlului de constituționalitate - determină diminuarea standardelor de integritate cu privire la exercitarea unei funcții publice și afectează profund încrederea cetățenilor în instituții. Aceste standarde se constituie într-un element component al statului de drept și al democrației constituționale, valori supreme în cadrul unei societăți democratice", se arată în sesizarea înaintată CCR de președintele României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0128 secunde