Câți bani alocă primarul Marian Iordache pentru activitățile culturale din Medgidia

327
Câți bani alocă primarul Marian Iordache pentru activitățile culturale din Medgidia - catibanialocaprimarulmarianiorda-1397577693.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, municipiul Medgidia s-a făcut remarcat prin activitățile culturale numeroase și de bună calitate. Festivalul Internațional de Muzică Ușoară "Dan Spătaru", Tabăra Internațională de Pictură "Lucian Grigorescu", Festivalul Național de Teatru "Tanța și Costel", precum și festivalurile de muzică ușoară și populară au animat viața culturală a orașului. 


Ținând cont de toate acestea, Primăria Municipiului Medgidia și Consiliul Local Municipal au alocat, în acest an, un buget de 761.000 lei pentru cultură. Din acest buget, fac parte cheltuielile cu toate festivalurile, precum și activitățile desfășurate pe tot parcursul anului de către Casa de Cultură "Ioan N. Roman", mai exact pregătirea copiilor care vin la cercurile de canto, pian, dans sportiv, balet, teatru, pictură, dansuri populare, fanfară, mandolină, chitară și literatură. 
"Din dorința de a păstra vie iubirea pentru frumos, pentru cultură și artă, pentru ca numele mari care fac cinste orașului, ca Dan Spătaru și Lucian Grigorescu să nu rămână în trecut, primăria a făcut o tradiție din a organiza aceste activități culturale, pentru care alocă o sumă relativ mare, dovedind interesul admi-nistrației pentru dezvoltarea tinerilor artiști din Medgidia și nu numai", a spus primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache. 
În acest context, în prezent se fac înscrierile pentru Festivalul de Muzică Ușoară și Populară "Tinere Speranțe", ediția a III-a. Festivalul este organizat de Primăria Medgidia împreună cu Asociația Voluntarilor din Medgidia, în perioada 31 mai - 1 iunie, iar înscrierile se fac până pe data de 28 aprilie. Concursul va fi împărțit în două secțiuni, muzică ușoară și muzică populară, și pe categorii de vârstă, de la 5-8 ani până la 17-20 ani. O regulă a concursului este ca toate melodiile interpretate să fie în limba română, iar din juriu vor face parte Mihai Trăistariu, Andreea Olariu, Mircea Cazan, viceprimarul Luminița Vlădescu și un reprezentant al Bisericii. 
Cei care doresc să se înscrie vor primi informații la numărul de telefon al Casei de Cultură "Ioan N. Roman", 0241.814.580. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4375 secunde