Cătălin Ivan: Voi cere conducerii Parlamentului European sancționarea disciplinară a lui Laszlo Tokes

279
Cătălin Ivan: Voi cere conducerii Parlamentului European sancționarea disciplinară a lui Laszlo Tokes - cata-1548955370.jpg
Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat joi, pentru Agerpres, că va înainta conducerii Parlamentului European un memoriu cu situația reală de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureș și va solicita sancționarea disciplinară a europarlamentarului Laszlo Tokes, pentru declarațiile făcute de acesta în plenul PE.

"Având în vedere ultimele declarații ale lui Laszlo Tokes din Parlamentul European, voi înainta conducerii instituției un memoriu în care voi prezenta situația reală de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș și voi cere sancționarea disciplinară a lui Tokes. Un Parlament European angajat ferm în lupta împotriva 'fake news', a știrilor false, nu poate tolera declarații mincinoase, manipulatoare, spuse cu vădită rea intenție la tribuna propriei instituții. Laszlo Tokes dovedește, o dată în plus, că este doar un instrument folosit de Viktor Orban împotriva României și în special împotriva românilor din Mureș, Harghita și Covasna", a declarat Cătălin Ivan.

Ivan consideră declarația europarlamentarului FIDESZ Tokes Laszlo, făcută joi în plen ca fiind "scandaloasă" și susține că din acest motiv nu poate să rămână nesancționată de către Parlamentul European.

Joi, în Parlamentul European, Tokes Laszlo, eurodeputat din partea formațiunii de guvernământ din Ungaria, a afirmat că "a apărut o situație de necesitate în centrul Ținutului Secuiesc, la Târgu Mureș", unde studenții și profesorii maghiari protestează împotriva faptului că, "după ce universitatea lor de limbă maghiară a fost asimilată de o majoritate română, conducerea șovină actuală de limbă română le îngrădește și mai mult, pas cu pas, dreptul la învățământul în limba maternă".

"Parlamentul European a condamnat pe bună dreptate situația statului de drept în România, ne așteptăm de la președintele actual al Consiliului Uniunii Europene, România, să pună capăt politicii antimaghiare și să asigure drepturile fundamentale și colective ale maghiarilor din Transilvania. Solicităm în acest context reinstituirea în forma inițială a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Nu vrem o dublă măsură din partea UE, în timp ce ia partea, fără niciun motiv, Universității Central-Europene a lui Soros, să nu uite de această universitate maghiară din România", a spus Tokes Laszlo, potrivit traducerii oficiale.



Sursa: Agerpres.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Monden : Tokes Laszlo s-a recăsătorit
Pagina a fost generata in 0.4835 secunde