€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Cât vor plăti constănțenii factura la căldură. Aleșii locali au stabilit prețul gigacaloriei

Ştire online publicată Vineri, 23 Octombrie 2015. Autor: Carmen MOCANU
Consiliul Local al Municipiului Constanța s-a reunit, ieri, în ședință de îndată, pe ordinea de zi fiind patru proiecte de hotărâre, toate votate de aleși. Primul dintre acestea a vizat aprobarea rectificării bugetului municipal Constanța pe anul 2015, iar cel de-al doilea, stabilirea prețului local de facturare a energiei termice furnizată populației în municipiul Constanța. 


Încă de la începutul ședinței, primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, a propus aleșilor locali stabilirea prețului de facturare a energiei termice furnizate populației, în municipiul Constanța, la suma de 250 lei gigacaloria. El a explicat că, în momentul de față, prețul legal este de 383 lei gigacaloria, diferența urmând să fie suportată din bugetul Primăriei Constanța. Totodată, șeful administrației publice locale a dat asigurări că acest preț este unitar și se va aplica tuturor consumatorilor din Constanța, pe toată perioada sezonului rece 2015-2016. 


„În acest moment, prețul gigacaloriei este de 383 lei și avem informații că se va majora cu 10% din ianuarie. Am discutat cu premierul Victor Ponta despre acest lucru. Am cerut bani din fondul de urgență al Guvernului, am solicitat 60 de milioane de lei. La fel au făcut și alte primării, astfel încât suma solicitată este una uriașă. Drept urmare, Guvernul tinde spre a permite autorităților locale să se împru-mute pe 20 de ani.


Eu cred că nu este cazul să ne împru-mutăm și, dacă facem economii, ne vom descurca în sens pozitiv. Propun ca prețul local de facturare să fie de 250 de lei. La acest preț ne luăm angajamentul de a-l menține. Prețul este valabil pentru toți constănțenii. La acesta se adaugă și subvențiile pe care le susțin și care sunt în funcție de venituri”, a explicat Decebal Făgădău. 


Pe de altă parte, aleșii locali au aprobat și ajutoarele pentru încălzirea locuinței în conformitate cu OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece. De asemenea, la inițiativa primarului interimar Decebal Făgădău, s-a discutat și proiectul de hotărâre privind aprobarea de ajutoare pentru încălzirea locuinței familiilor și persoanelor singure care se încălzesc cu lemne de foc, energie electrică sau butelii GPL pentru sobe. Ajutoarele financiare legale se vor acorda în funcție de veniturile fiecărei familii sau persoane singure. 


Primarul interimar al Constanței a mai precizat, în cadrul ședinței de ieri, că factura pe luna octombrie va fi încasată la un loc cu cea din noiembrie. 


„Luna octombrie va fi contorizată împreună cu luna noiembrie. Cererile pentru ajutoare se vor depune în noiembrie, iar prima decontare către RADET se va face până la data de 10 decembrie. Dosarele pentru subvenții se primesc de luni”, a mai precizat Făgădău. 


Cei care doresc să consulte tranșele de ajutoare acordate în funcție de veniturile medii nete lunare, CLICK MAI JOS


document-1445541834.pdf (9.53 Mb)
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3762 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1112 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9167 secunde