Cât va mai face Polarisul curățenie în Constanța? Primăria insistă pentru suspendarea contractului

1304
4
Cât va mai face Polarisul curățenie în Constanța? Primăria insistă pentru suspendarea contractului - polaris-1460119003.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale din Constanța nu au renunțat la intenția de a se adresa instanței de judecată pentru ca magistrații să se pronunțe în dosarul Polaris. Mai exact, dacă este cazul ca acest contract să fie suspendat sau nu pe perioada procesului penal în care sunt implicați administratorii firmei.

"Acțiunea de suspendare pe care municipiul a înaintat-o Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost respinsă cu o anumită motivație. Mai exact, că nu este de competența Camerei Preliminare să judece suspendarea, ori noi, municipiul, nu am cerut să se judece acest lucru în Camera Preliminară. Noi am cerut să se judece conform noului cod de procedură penală, prealabil judecății pe fond. Asta înseamnă că, cel mai probabil, vom redepune de îndată ce dosarul va depăși etapa de judecată în Camera Preliminară solicitarea noastră. Facturile sunt plătite la zi către Polaris dar, evident, respectând condițiile din actul adițional și din hotărârile Consiliului Local cu reținerea cotelor de 8% și 10 % din cotele de profit, conform ofertei dânșilor", a declarat viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău.

Luna trecută, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-au pronunțat cu privire la solicitarea Primăriei Constanța prin care reprezentanții administrației publice locale cereau ca instanța să precizeze dacă este necesar să fie suspendat contractul încheiat cu firma Polaris. În urma deliberărilor, judecătorii au decis că cererea formulată de Primăria Constanța este inadmisibilă.

Pe de altă parte, la sfârșitul anului trecut, Consiliul Local Municipal Constanța s-a constituit parte civilă în procesul penal în care inculpați sunt fostul primar Radu Mazăre, Eduard Martin, Sorin Strutinsky și alte persoane din administrația publică. În plus, tot în acel dosar procurorii au dispus trimiterea în judecată și a societății Polaris M Holding SRL pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită. Experții au stabilit că, în acest dosar amplu, există un prejudiciu de 200 milioane de lei.

În acest context, de la momentul constituirii municipiului Constanța ca parte civilă, timp de câteva luni, nimeni din administrația locală nu a mai achitat vreun leu societății care se ocupă de salubrizarea orașului Constanța de teamă să nu fie luat la întrebări de anchetatori. Cu toate acestea, firma de salubritate din oraș a ridicat deșeurile, însă, la începutul lunii februarie, a transmis că lucrurile nu mai pot continua în acest fel.

La timpul respectiv, consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre privind inițierea unui act adițional care ar fi putut duce la deblocarea situației, altfel orașul s-ar fi umplut de gunoaie.

"Polaris a prestat, în luna decembrie, servicii de salubrizare și deszăpezire. Societatea a avut cheltuieli mari în toată această perioadă, fără ca firma să mai primească bani pentru că nu a mai plătit nimeni. Consiliul Local a dat mandatare de a ne adresa ÎCCJ cu cerere de suspendare a acestui contract. Dacă instanța va respinge cererea de suspendare va încuviința derularea pe mai departe a contractului. Am discutat și cu reprezentanții Polaris la încheierea actului adițional. Până la pronunțarea instanței supreme am propus reținerea din facturile curente și viitoare a cotelor de 8 și 10% din profit. Nu putem cere mai mult pentru că am obstrucționa activitatea economică, deși acum suntem pe poziții antagonice în procesul penal. Dacă nu aprobăm actul adițional riscăm să ajungem într-o situație mult mai complicată cu un mare impact social", spunea șeful administrației publice locale, Decebal Făgădău, consilierilor locali, la timpul respectiv.

El a mai adăugat că Polaris va renunța la dreptul de a emite pretenții privind plata la termen, iar sumele vor fi returnate de această societate după o decizie definitivă favorabilă. Mai mult, Făgădău a spus că, în cazul în care Primăria nu va plăti către Polaris, vor fi invocate clauzele contractuale existente în contract și se va plăti o sumă mult mai mare.

Comentează știrea

Carmen
9 aprilie 2016
Oferta noua! Bani din prima luna!

Oferta noua! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze cu noi urgent intr-o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri rapide de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Joc duplicitar
9 aprilie 2016
Fagadau in oglinda

Fagadau a "condus" orasul in ultimile doua mandate ale lui Mazare.A "condus" orasul pe vremea cand Mazare dansa toata vara la Mamaia,cand se dadea cu zmeul de dimineata pana seara,cand iarna se odihnea pe plajele din Madagascar si Brazilia.Dupa ce a preluat atributiunile de primar,Fagadau a facut o plecaciune in memoria maretului primar abuzat de dictatura basista.Altfel spus,primarul Fagadau s-a inclinat in fata fostului viceprimar Fagadau."Este greu să vii după un mandat de 15 ani al lui Radu Mazăre și să faci ceva notabil."(Decebal Fagadau).Printre faptele notabile facute de maretul primar se numara si contractul cu Polarisul,mita primita de Mazare de la Polaris si jaful de peste 200 milioane lei din bugetul primariei.Fagadau nu stia nimic despre jaf si mita,bineinteles.Acum,Fagadau se afla pe "pozitie antagonica" cu faptele notabile facute de clica din care si el a facut parte.Cand Fagadu isi leaga cravata in fata oglinzii,il zareste pe Mazare in oglida.Mazare in oglinda,Fagadau in fata oglinzii. Piei Satana ! Cand Fagadau se trezeste dimineata,il vede pe Mazare in pat langa el. Piei Satana ! Cand Fagadau suteaza la poarta,tot Fagadau prinde mingea in poarta.E culmea ! Ptiu...ptiu...piei Drace !

europeanu
9 aprilie 2016
Justitia e buba !

Acum iese la suprafata increngatura putreda si hidoasa a angajatilor primariei cu justitia de cacat in Constanta.Puiul hotului mazare,hotul fagadau vrea sa se lepede de polaris.Si asta numai fiinca titisor a fost prins de americani.Altfel,sugea in continuare si impartea prada cu justitia.Oare cand vor fi luati la puricat de avere toti judecatorii super corupti ???

E timpul expertilor
10 aprilie 2016
Expertii din primarie

Intr-o zi asteptam autobuzul la cap de linie in gara.Era ora 09 dimineata.La un moment dat panica in statie,toata lumea fugea care incotro.Am crezut ca cineva a pus o bomba.Nici vorba,Piranda de la Polaris agita un maturoi din nuiele,matura strada si trotuarul.Praf,hartii,capuse,microbi ,scuipati zburau prin aer.Polaris muncea,sa nu-i deranjam in campul muncii.In alta zi asteptam autobuzul la ora 12 in statie la Republica.Din nou panica in statie,Piranda de la Polaris matura trotuarul.Soarele s-a oprit pe cer,nici pasarile nu mai zburau,nu misca nimeni.Polaris munceste.Praf,hartii,capuse,microbi ,frunze,scuipati,cacati zburau prin aer. Unii au fugit pe carosabil,altii s-au ascuns in boscheti,femeile si-au pus baticul in cap,eu m-am urcat intr-un pom.Atentie,sa nu-i ofensam pe astia de la Polaris.Daca nu credeti,uitati-va in poza din titlu.Acolo s-a oprit circulatia,Polaris munceste.Mai expertilor din administratie,strazile unui oras se matura noaptea,dar absolut toate strazile orasului,nu numai bulevardele.Apoi se spala si se stropeste,tot noaptea.Cand omul pleaca la treaba dimineata si copii la scoala,aerul este curat si in orasele civilizate,aerul este chiar parfumat.In afara de doctrina de partid,nu aveti nimic in cap.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5396 secunde