Cartierul de "LOCUINȚE IEFTINE" transformat în afacere imobiliară

2041
4
Cartierul de

Articole de la același autor

Conducerea primăriei Constanța va da mână liberă constructorilor care s-au ocupat de cele 18 blocuri de locuințe pentru tineri de pe strada Badea Cârțan cu privire la vânzarea celor 66 de apartamente rămase. Decizia a fost luată, ieri, după îndelungi dezbateri, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Municipal.

Membrii CL au hotărât să nu impună solicitări suplimentare constructorilor cu privire la prețul de vânzare a locuințelor, stabilind doar în privința achizitorului condiția ca acesta să aibă "domiciliul și/sau locul de muncă în Constanța". Prevederea este impusă ca urmare a implicării primăriei în proiect și a faptului că o parte dintre sumele colectate din taxele și impozitele plătite de constănțeni au fost alocate acestei inițiative.

Potrivit liderului administrației locale, primăria este mai mult sau mai puțin obligată să dea mână liberă constructorului, din cauza unor prevederi contractuale. Acesta a precizat că, la momentul demarării proiectului, în 2008, administrația municipală s-a angajat să cumpere apartamentele care rămân neocupate, însă actualmente nu există bani pentru așa ceva.
Astfel, constructorii își vor recupera banii, vânzând apartamentele la prețul pe care și-l doresc, sau la prețul dictat de piață.
Totuși, după cum a precizat și Ion Marica, șeful Direcției Tehnic Achiziții din Primărie, administrația locală va pierde o parte din sumele alocate pentru partea de infrastructură. Acesta a menționat că este greu de apreciat cât anume
s-a alocat din bugetul local în acest sens, însă a menționat că pentru pilonii de susținere ai anumitor blocuri, primăria a dat 400.000 de euro. De asemenea, cheltuielile aferente instalării lifturilor și centralelor termice în toate blocurile se ridică undeva la aproximativ 85.000 de euro și au fost suportate la comun de primărie și constructori.
Astfel, membrii consiliului local au căzut de comun acord că este oportun să se renunțe la suma de bani menționată și să permită constructorilor să-și vândă apartamentele pe câți bani vor.
Reprezentanții administrației locale au precizat că numărul apartamentelor libere s-ar putea ridica undeva la 100 din cauza faptului că mulți dintre cumpărătorii apartamentelor de până acum au făcut antecontract, însă nu au avut siguranța că vor primi creditul pe care îl așteaptă.

Comentează știrea

PROPUNERE
6 septembrie 2012
PENTRU CATZELUSII CONSIGLIERI

Propun ca sumele virate de constanteni la bugetul local sa se verse direct in contul lui Mazare si al acolitilor acestuia,sa nu se mai chinuie catzelushii de consiglieri sa ridice labele jegoase si sa faca tot felul de artificii si manevre,sperand ca li se va da vreun os de ros.Stau pe Baba Novac unde nu avem canalizare (tot in fundu' curtii ca la sat),ce sa mai zic de trotuare si asfalt.Orasul arata excrecabil dar constantenii nu vor sa se mai destepte odata,vorba imnului.

Tot eu
6 septembrie 2012
Corectare

"Orasul arata execrabil ",m-am corectat ca sa nu apara iar vreun pomanagiu care sa-l laude pe golanul ala cu "tot a facut ceva" si sa corecteze o greseala facuta sub impulsul supararii pentru ca banii nostri se duc pe apa simbatei la golani , nu unde este nevoie.

Răspuns la: PENTRU CATZELUSII CONSIGLIERI
Adăugat de : PROPUNERE, 6 septembrie 2012
Propun ca sumele virate de constanteni la bugetul local sa se verse direct in contul lui Mazare si al acolitilor acestuia,sa nu se mai chinuie...
Euro Sutescu
6 septembrie 2012
este oportun

Euro-sutii din consiliul local au cazut de comun acord ca este cazul sa renunte la 400.000 de euro. Bine ca nu au cazut in freza.Pentru un referendum local,Nicusor Constantinescu a renuntat la 500.000 de euro ca doar nu au fost banii lui.Eu renunt la incalzirea centralizata,renunt la centrala termica proprie,renunt la reabilitarea termica a blocului meu,renunt la viata mea ,pentru ca euro-sutii din consiliul local au spus ca asa este oportun.

Mazăre... cu zarzăre
7 septembrie 2012
Mulți și proști

Așa ne trebuie, ne merităm soarta. La vot ați stat în case și soarta constănțenilor a fost decisă de hodorogii care-l votau pe drogălău pentru punguța cu pui, ulei și făină. Acum ne plângem că suntem umiliți, furați, dezgustați și dezamăgiți ? Pensionarilor ! trebuie să fiți mândrii că trăiți în orașul cu cea mai scumpă gigacalorie, metru cub de apă și CELE MAI MARI DATORII !!!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Licitație la Primăria Constanța
Pagina a fost generata in 1.1047 secunde