Care sunt cele 10 criterii pe care candidații PNL la alegerile de anul viitor trebuie să le îndeplinească

240
Care sunt cele 10 criterii pe care candidații PNL la alegerile de anul viitor trebuie să le îndeplinească - candidatiipnltrebuiesacriterii1-1449411195.jpg

Articole de la același autor

Liberalii constănțeni s-au reunit, sâmbătă, pentru a discuta cele 10 criterii de integritate și de competență pentru candidații la alegerile de anul viitor, criterii care au fost stabilite de la centru. 


Cu toate că cei mai mulți de la PNL Constanța se așteptau ca ședința de lucru să nu dureze prea mult și ca toate criteriile să fie votate așa cum li s-a transmis de la centru, întâlnirea de lucru s-a prelungit. La final, unora dintre criterii li s-au adus amendamente, însă mare lucru dacă cei de la București vor ține seama de pretențiile celor de la Constanța. Cu alte cuvinte, dacă liberalii constănțeni își doresc mai multe portițe de scăpare în privința problemelor penale, deoarece, potrivit surselor noastre, la acest capitol au fost cele mai mari dis-cuții, se pare că acest lucru nu va fi posibil, iar criteriile vor rămâne cele inițiale. 


Cele 10 criterii fac referire la: Lustrație (să nu fi fost membru sau colaborator al fostei Securități și să nu fi fost dovedit ofițer acoperit și să nu fi deținut funcții retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel), Traseism (să nu-și fi schimbat apartenența politică astfel încât să fie candidat pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni), Nepotism (să nu fi angajat în funcții în cadrul insti-tuțiilor publice pe care le-a condus soția, soțul, rude sau afini de gradul 1), Contractele și relația cu statul (să nu fie implicate în afaceri sau contracte cu instituția pentru care candidează sau în instituții din subordinea acesteia), Fals în declarații (să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin decizii definitive în declarația de avere sau de interese), Incompatibilitate și conflict de interese (să nu se afle sub efectul unei decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese), Atitudini discriminatorii (să nu fi avut declarații sau atitudini rasiste, șovine, xenofobe sau discriminatorii), Datorii la buget (să nu înregistreze datorii la bugetul local - persoană fizică), Plagiat (să nu fi fost dovedit prin decizie judecătorească definitivă că a obținut diplome sau alte titluri prin plagiat) și Probleme penale (a. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracțiune de corupție sau pentru infracțiuni comise cu violență; b. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru alte infracțiuni cu intenție; c. Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență; d. Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracțiuni comise cu intenție; e. Să nu se afle într-o măsură preventivă - arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracțiune cu intenție). 


Liberalii de la toate filialele din țară trebuie să înainteze la centru votarea criteriilor sau eventualele modificări în cursul zilei de astăzi, urmând ca, pe 11 decembrie, să se reunească Consiliul Național al PNL. 


"Primele decizii în Consiliul Național Executiv vor viza și vor fixa criterii clare și standarde clare de selecție și de desemnare a ofertei politice pentru alegerile locale, dar și pentru alegerile parlamentare de anul viitor. 


Sunt lucruri la care ținem foarte mult, peste care nu vom putea trece și care, practic, își doresc a îmbunătăți substanțial oferta pe care PNL o va face în anul electoral 2016. Este vorba de criterii care țin de integritate, de competență, de o viziune nouă. Dacă nu vor corespunde criteriilor fixate de PNL, nu vor fi desemnați", a declarat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. 


Potrivit acestuia, criteriile au ca obiectiv eliminarea din competiție a celor care nu corespund percepției electo-ratului. El a precizat că aceste criterii, care se află în lucru, se vor completa cu rezultatele sondajelor interne privind desemnarea candidaților PNL. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4016 secunde