€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Candidează sau nu Traian Băsescu la europarlamentare? „Ar fi o experiență extraordinară“

Ştire online publicată Miercuri, 06 Februarie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, ieri, la TVR, că nu a luat o decizie privind o eventuală candidatură la europarlamentare, dar că va susține Partidul Mișcarea Populară în campania electorală.

Întrebat dacă PMP va trece pragul electoral, la scrutinul europarlamentar, fără numele său printre candidați, Băsescu a spus: „Trece la limită, da, dar mai sigur ar fi cu mine cap de listă”.

„Deocamdată n-am luat o decizie. Ce vă pot spune cert este că îi voi susține în campanie”, a adăugat președintele de onoare al PMP.

Întrebat când își va anunța candidatura la europarlamentare, în cazul în care va decide acest lucru, Băsescu a răspuns: „În ultima clipă”.

El a vorbit despre un mandat la Parlamentul European ca despre o experiență extraordinară, dar a invocat viața de familie.

„Ar fi o experiență extraordinară, dar nu simt nevoia să mai fac naveta. Eu sunt un om care știe foarte bine lucrurile acolo. Am stat zece ani acolo, mi-aș putea servi țara acolo, dar nu pot lua o astfel de decizie. Avem patru nepoței”, a spus Băsescu.

În opinia sa, alegerile europarlamentare, ce vor avea loc în mai, sunt extrem de importante de data asta, pentru că spectrul politic e foarte frământat.

„Așezarea politică de la ultimele alegeri nu mai este valabilă. Și atunci sunt extrem de importante pentru reașezarea forțelor politice în perspectiva legislativelor din 2020. (...) Așezarea de la alegerile din 2016 nu mai e valabilă“, a afirmat Traian Băsescu. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8417 secunde