Candidatura lui Tăriceanu la alegerile prezidențiale, susținută de ALDE Constanța

282
Candidatura lui Tăriceanu la alegerile prezidențiale, susținută de ALDE Constanța - candidaturaluitariceanu-1560886786.jpg

Articole de la același autor

Senatorul Ion Popa, președinte al Filialei ALDE Constanța, a atras, ieri, atenția asupra confuziei voit create în legătură cu candidatura președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la alegerile prezidențiale. 


"În ultimele zile, am sesizat un început de confuzie. Confuzie indusă, bineînțeles, de specialiștii în domeniu. E drept că le-au cam reușit manipulările în ultima vreme, însă de data asta vreau să-i demasc.


Călin Popescu Tăriceanu nu a afirmat că nu va mai candida la prezidențiale! Nu a zis asta. Dar haideți să lămurim pe deplin lucrurile. Ca vechi liberal și cunoscându-l foarte bine pe Călin Popescu Tăriceanu și după ce am analizat împreună cu colegii din ALDE  Constanța situația politică din România, am decis să-i cerem președintelui Tăriceanu să-și anunțe candidatura la alegerile prezidențiale de anul acesta. Și vom susține în forurile statutare ale ALDE formalizarea acestei candidaturi. Nu ai cum să vorbești despre liberalism în România excluzându-i pe cei mai de seamă exponenți, iar unul dintre ei este, indubitabil, Călin Popescu Tăriceanu!", a  spus liderul ALDE Constanța, senatorul Ion Popa, referitor la zvonul apărut cum că Tăriceanu nu va intra în cursa oficială pentru fotoliul de la Cotroceni. 


Declarația senatorului Ion Popa vine la scurt timp după ce președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că liderii organizațiilor partidului vor discuta în această săptămână pentru a lua o decizie referitoare la candidatul pentru alegerile prezidențiale. 


"O declarație a mea după alegerile din 26 mai a fost interpretată de unii ca o renunțare la candidatură. Eu am spus atunci că la momentul respectiv nu discut despre acest subiect și cred că era și logic de ce nu discut despre acest subiect. În continuare însă, sigur că și noi, la ALDE, și cei din PSD va trebui să rezolvăm această problemă. Și la ALDE o să discutăm probabil chiar în această săptămână cu liderii organizațiilor, în cadrul structurilor statutare ale partidului, și cel mai probabil va urma o decizie în acest sens, pentru stabilirea celui care va fi candidatul la alegerile prezidențiale", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV. 


Întrebat despre posibilitatea unui candidat comun al PSD și ALDE la alegerile prezidențiale, Tăriceanu a spus că "discutăm orice". 


"Noi trebuie să găsim acea soluție care ne dă cele mai mari șanse să-l învingem pe actualul președinte. Deci, discutăm orice", a mai afirmat liderul ALDE. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3786 secunde