Candidatul Traian Băsescu și-a început turneul electoral acasă, la Constanța

2021
Candidatul Traian Băsescu și-a început turneul electoral acasă, la Constanța - 69c17c8f8f5138937febda888993ff99.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu s-a aflat sâmbătă, la Constanța, la evenimentul de lansare a candidaturii sale în cursa pentru prezidențiale. Acest prim miting de lansare, așa cum a numit Băsescu evenimentul, a avut loc în Parcul Prefecturii Constanța, acolo unde mii de susținători și membri ai PD-L, dar și lideri centrali ai partidului, precum Emil Boc, Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea, dar și europarlamentarii Monica Macovei și Traian Răzvan Ungureanu au fost alături de candidatul susținut de democrat-liberali în lupta pentru al doilea mandat de șef al statului. De precizat este că la eveniment au luat parte și democrat-liberali din Tulcea, Brăila și Călărași, dar și primarul liberal din Călărași, Nicolae Dragu, care a declarat că, deși este reprezentant al PNL, îl susține pe Băsescu pe motiv că țara are nevoie de "un om energic, hotărât".

O Românie democratică sau una a oligarhilor?
În acest context, președintele în exercițiu a vorbit celor prezenți în Parcul Prefecturii despre necesitatea reducerii numărului de parlamentari în scopul realizării reformei în ceea ce privește instituțiile statului și al modernizării României, dar și despre opțiunea pe care o au românii pe 22 noiembrie, anume aceea de a alege între o Românie democratică și una a oligarhilor. De remarcat e faptul că Băsescu a insistat îndeosebi asupra referendumului pentru instituirea unui Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari la maxim 300, scrutin care va avea loc pe 22 noiembrie, și asta pentru că, susține el, "e momentul când românii îi pun la punct pe politicieni".
Admițând că a avut parte de un mandat care nu a fost ușor președintele s-a declarat dispus să își recunoască greșelile. Astfel, el a amintit promulgarea legii salarizării profesorilor "atunci când nu erau resurse" și momentul în care a spus că, dacă va fi suspendat de către Parlament, va demisiona în următoarele cinci minute. Candidatul susținut de PD-L pentru alegerile din 22 noiembrie a subliniat și că, în opinia sa, în România a venit timpul pentru restabilirea echității sociale, lucru pe care, însă, "oligarhii nu îl vor". "S-a terminat cu privilegiații din România!", a fost, concret, declarația lui Traian Băsescu.
El a ținut să explice și că un eventual nou mandat "nu înseamnă satisfacerea unei dorințe personale" și că nu-și dorește ca primul său mandat să "rămână descris de televiziunile lui Vântu sau Voiculescu".

Iliescu? "Să-și vadă de bătrânețea lui"
Amintind despre lansarea pesedistului Mircea Geoană în cursa pentru Cotroceni, Băsescu a declarat că ceea ce l-a frapat la acel eveniment a fost că l-a auzit pe Ion Iliescu spunându-i lui Geoană că "i-a predat ștafeta". În această ordine de idei, Băsescu a afirmat: "Ajunge, Iliescu!". Mai mult, președintele în exercițiu a precizat și că Iliescu nu poate să câștige, prin Mircea Geoană, al patrulea mandat de președinte și că ar trebui "să-și vadă de bătrânețea lui" și "de pensia lui".
Nu în ultimul rând, șeful statului, aspirant la un al doilea mandat de președinte, a subliniat că nu făcut compromisuri cu Sorin Ovidiu Vântu, cu Ion Iliescu, nici cu Dinu Patriciu și Dan Voiculescu, iar aici a declarat că "nici Iliescu, nici Voiculescu nu pot decide pentru 22 de milioane de români". Totodată, Traian Băsescu a ținut să menționeze că își dorește o Românie a solidarității, cu respect față de trecut, față de prezent și de viitor, dar și față de cultură. Din acest punct de vedere, candidatul sprijinit de PD-L pentru prezidențialele din 22 noiembrie a subliniat necesitatea unui "popor educat și instruit", dar și pe aceea potrivit căreia românii ar trebui să își asume din nou, fără rușine, "dragostea și respectul pentru țară".
Susținând că nu vrea să critice pe nimeni, președintele în exercițiu a menționat, totuși, că "Sorin Ovidiu Vântu nu s-a făcut mare magnat" în timpul mandatului său, ci în mandatul de premier al lui Adrian Năstase, atunci când, a declarat Băsescu, au înviat "fantomele trecutului".
În cadrul aceluiași eveniment, Traian Băsescu a atras atenția asupra a două domenii, anume agricultura și turismul, care, în opinia lui, e necesar să devină prioritare în evoluția economică a României.

"Au crezut că pot scăpa de mine. Nu se poate"
Adresându-se celor prezenți la evenimentul de sâmbătă, desfășurat în Parcul Prefecturii Constanța și mărturisind că s-a întors "cu bucurie și emoție acasă", Traian Băsescu a afirmat că le mulțumește pentru că l-au sprijinit la referendumul din 19 mai 2007, "atunci când cei 322 au crezut că pot scăpa" de el, fapt care nu a fost posibil. "Cei 322 au crezut că pot scăpa de mine. Nu se poate. Cum nu se poate nici acum", a conchis Băsescu.
Un moment inedit al lansării a constat în darul pe care Băsescu l-a primit din partea Organizației PD-L Constanța, anume un scut și un buzdugan: un scut pentru ca 22 de milioane de români să încapă sub el și un buzdugan pentru ca Traian Băsescu să continue lupta cu parlamentarii și cu sistemul ticăloșit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1844 secunde