Campania electorală pentru Primăria Adamclisi va fi demarată pe 15 mai

3204
Guvernul României a stabilit, în temeiul articolului 108 din Constituție, republicată, precum și al articolului 9 din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităților publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, data alegerilor locale parțiale pentru primarii din comuna Adamclisi, județul Constanța, și comuna Răchiți, județul Botoșani. Potrivit anexei care este parte integrantă a acestei Hotărâri de Guvern, publicate în Monitorul Oficial, a fost aprobat și programul calendaristic referitor la realizarea acțiunilor privind organizarea alegerilor locale parțiale din 30 mai.
Astfel, conform programului, în termen de cel mult 10 zile de la stabilirea datei alegerilor, dar nu mai târziu de 2 mai, va avea loc delimitarea și numerotarea secțiilor de votare, precum și aducerea la cunoștință publică a delimitării și numerotării secțiilor de votare și a numerotării circumscripției electorale. Tot până la această dată trebuie să fie desemnat președintele biroului electoral de circumscripție, dar și locțiitorul său.
De menționat este că, în conformitate cu programul aprobat prin Hotărârea de Guvern, cu cel mai târziu 20 de zile înainte de data desfășurării alegerilor, dar nu mai târziu de 10 mai, vor fi depuse candidaturile pentru mandatul de primar. Din acest punct de vedere, amintim faptul că în localitatea constănțeană Adamclisi au loc, pe 30 mai, alegeri locale parțiale ca urmare a decesului fostului primar, social-democratul Emilian Burcea. Niciunul dintre partidele politice nu și-a anunțat, până la acest moment, candidatul oficial care se va înscrie în lupta pentru primărie.
Nu în ultimul rând, programul privind acțiunile ce țin de organizarea, respectiv desfășurarea alegerilor locale din Adamclisi prevede data începerii campaniei electorale, anume cu 15 zile înainte de desfășurarea scrutinului, concret, pe 15 mai.
Ulterior, mai exact pe 25 mai vor fi tipărite buletinele de vot.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1981 secunde