Camera Deputaților și-a modificat regulamentul: este interzisă desfășurarea de bannere în plen

124
Camera Deputaților și-a modificat regulamentul: este interzisă desfășurarea de bannere în plen - camera1530683152-1536321233.jpg
Camera Deputaților și-a ales, în prima ședință din a doua sesiune parlamentară, noua conducere. De asemenea, Camera și-a modificat regulamentul propriu și a respins solicitările Opoziției de înființare a comisiilor de anchetă privind pesta porcină și violențele din 10 august, se arată într-o sonteză realizată de Agerpres.

Noua componență a Biroului permanent al Camerei Deputaților a fost votată luni de plen, prin vot secret cu bile, înregistrându-se 256 de voturi favorabile și 11 împotrivă.

Noua conducere a Camerei va fi formată, pe lângă președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, din: Florin Iordache (PSD), Carmen Mihălcescu (PSD), Eugen Nicolicea (PSD) și Marilen Pirtea (PNL) - vicepreședinți, Mircea Drăghici (PSD), Georgian Pop (PSD), Cristian Buican (PNL) și Iulian Bulai (USR) - secretari, iar Marcel Ciolacu (PSD), Seres Denes (UDMR), Andrei Gerea (ALDE) și Dragoș Zisopol (minorităților naționale) - chestori. PMP nu a primit nicio funcție în Biroul permanent.

În această sesiune parlamentară, Daniel Vasile Suciu este liderul grupului PSD, Raluca Turcan - lider de grup PNL, Dan Barna - lider de grup la USR, Attila Korodi - lider al grupului UDMR, Eugen Tomac - liderul grupului PMP, Varujan Pambuccian - lider al grupului minorităților naționale, iar Varujan Vosganian - lider al grupului ALDE.

* Camera Deputaților a decis modificarea regulamentului propriu care prevede sancționarea deputaților care tulbură activitatea Parlamentului, inclusiv cu suspendarea temporară a participării acestora la o parte sau la toate activitățile forului legislativ pentru o perioadă cuprinsă între două și treizeci de zile lucrătoare. Un articol prevede că este interzisă desfășurarea de bannere și pancarte în plen.

S-au înregistrat 166 de voturi "pentru", 100 împotrivă și o abținere.

Propunerile de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților aparțin președintelui Comisiei pentru regulament, social-democratul Eugen Nicolicea, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Noiembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Pe cine vrea PRU premier
Miercuri, 02 Martie 2016
Stire din Politică-Administrație : DEMISIE ÎN PARLAMENT
Pagina a fost generata in 0.3549 secunde