Mai multe ştiri online:

Călin Popescu Tăriceanu: "Plafonarea prețului gazelor se justifică pe deplin"

Ştire online publicată Vineri, 21 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ordonanța de Urgență anunțată de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, privind plafonarea prețului pentru gazele destinate consumului intern, se justifică pe deplin, fiind o măsură menită să prevină o creștere a prețului în gospodăriile populației, a declarat, ieri, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Eu nu mă substitui și nici nu sunt pe post de consultant și nici nu dau răspunsuri în locul celorlalți. Având în vedere însă criza care este în acest moment în acest domeniu, cred că o astfel de ordonanță de urgență se justifică pe deplin. Nu e vorba de o nouă taxă, e vorba despre o plafonare a prețului pentru gazele pentru consumul intern. Cred că astfel de măsuri, dacă le vedeți aplicate în Franța, cum s-a întâmplat recent, unde s-a plafonat prețul la gaze și la energia electrică tocmai pentru a preveni ca aceste scumpiri să se reflecte la nivelul populației, și acest lucru în Franța este acceptabil, cred că trebuie să fie acceptabil și la noi”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24.

Potrivit acestuia, distribuitorii de gaze au înregistrat pierderi substanțiale care îi duc în faliment, fapt pentru care s-a decis plafonarea prețului la gaze pentru consumatorii casnici.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.782 secunde