€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Călin Popescu Tăriceanu: Mă gândesc serios la candidatura la prezidențiale. PSD trebuie să facă "un calcul la rece"

Ştire online publicată Vineri, 08 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seara, la Antena 3, din nou, că se gândește serios la o candidatură la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an. El a admis că la PSD poate fi o chestiune de orgoliu susținerea unui candidat care nu este din partid, dar a spus că trebuie să facă „un calcul la rece“.


„Am mai anunțat, în urmă cu două săptămâni, că într-adevăr mă gândesc serios la candidatură. Încă nu am luat decizia. Și noi la ALDE și cei din PSD dorim ca alegerile prezidențiale din anul ăsta să fie cum a fost în 2016 când i s-a spus «La revedere!» dlui Cioloș. Noi vrem ca acum, la finele lui 2019, să-i spunem dlui Iohannis «Auf Wiedersehen!». Pentru asta e utilă o candidatură comună", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit News.ro.


El a criticat faptul că președintele Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la prezidențiale pentru că nu se poate spune „cât mai e el președinte și cât este candidat".


„Eu, dacă aș fi membru al PSD, aș avea curajul să spun că e o chestiune de orgoliu. Dar ce e mai important, orgoliul de membru de partid sau de a avea un președinte altfel decât acutalul președinte care n-a reușit pentru România lucruri pe care noi le așteptam? Eu am avut foarte multe așteptări pentru că sunt dintre cei care în 2009 am crezut că poate fi o alternativă de premier. Îm preună cu cei din PSD va trebui să facem un calcul la rece: care e soluția care ne dă cele mai mari șanse", a mai declarat liderul ALDE.


Întrebat dacă ALDE ar putea susține candidatul PSD, el a replicat: „Toate aceste chestiuni le avem la dispoziție".
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7617 secunde