Călin Popescu Tăriceanu: "Augustin Lazăr minte ca să își scape pielea"

308
Călin Popescu Tăriceanu:
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că procurorul general, Augustin Lazăr, încearcă prin comunicate precum cel al Parchetului General referitor la HG 231/2005 să își justifice "acțiunile de procuror comunist", liderul ALDE susținând că acea hotărâre de guvern "nu se referă la protocoale, ci la aplicarea strategiei naționale anticorupție".

"Constat că procurorul general este capabil de orice pentru a-și scăpa pielea, chiar și să mintă în spațiul public. Comunicatul Parchetului General nu reprezintă altceva decât o interpretare proprie dată Hotărârii de Guvern din 2005. HG 231 nu se referă la protocoale, ci la aplicarea strategiei naționale anticorupție. Strategia enunță o serie de principii care aveau la bază respectarea statului de drept, a legilor în vigoare și a drepturilor și libertăților individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea încheierea de protocoale secrete precum cele încheiate între servicii și instituțiile din justiție în ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI în 2016. Ceea ce face Augustin Lazăr reprezintă o manipulare ieftină pentru a-și salva pielea. Augustin Lazăr minte ca să își scape pielea", a scris Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

În plus, el spune că protocoalele semnate și dezvăluite în acest an au conținut măsuri care nu au fost prevăzute în nicio lege. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5417 secunde