Mai multe ştiri online:

Călin Popescu Tăriceanu: „ALDE nu va merge la consultările cu președintele Iohannis“

Ştire online publicată Luni, 08 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
ALDE nu va onora invitația la consultări lansată de președintele Klaus Iohannis pe tema situației din Justiție, atât timp cât acesta „refuză să comenteze“ despre prezența în fruntea Parchetului General a „unui executant jalnic al dispozițiilor regimului comunisto-securist“, a scris pe pagina sa de Facebook președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

„În general, domnul Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să țină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli și nu dorește să asculte părerea altora. Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiție, atât timp cât domnul Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă și de actuală, precum prezența în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispozițiilor regimului comunisto-securist“, a transmis Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE mai precizează că Augustin Lazăr trebuie să plece din funcție neîntârziat.

„Poziția noastră e fermă, iar domnul Iohannis o cunoaște: domnul Augustin Lazăr trebuie să plece din funcție și trebuie să o facă neîntârziat. Orice minut în funcție constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta fățiș regimul comunist în anii de tristă amintire“, susține Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări joia și vinerea viitoare, la Palatul Cotroceni, pe tema situației din Justiție, a informat Administrația Prezidențială. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8414 secunde