CABINETUL DĂNCILĂ / Cine este ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul

166
CABINETUL DĂNCILĂ / Cine este ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul - gavrilescu83532100-1516974916.jpg
Grațiela Gavrilescu, propusă ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul, are 50 de ani, este la al patrulea mandat de deputat, a fost ministru al Mediului Apelor și Pădurilor și viceprimar al muncipiului Ploiești, începându-și activitatea profesională ca inginer chimist-tehnolog.

Ea s-a născut la data de 24 iunie 1966, în București, și este căsătorită.

Grațiela Gavrilescu a absolvit Facultatea de Tehnologie Petrochimică de la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, urmând și studii postuniversitare de marketing industrial la Institutul de Management București. De asemenea, în 1994 a urmat cursuri la Institutul de Medicină București, specializarea probleme de medicina muncii, iar în 2007 a absolvit studii postuniversitare de management în administrația publică locală - I.N.A. București.

Activitatea profesională și-a început-o în 1990, când a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, din 1994 și până în 1996 fiind responsabil toxicologie și protecția mediului la aceeași firmă. Ulterior, până în 2004, a deținut funcția de director general al SC ARPAROM SA Bucov.

De asemenea, timp de patru ani, între 2000-2004, a fost membru în Consiliul Director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova și vicepreședinte al CNIMM (Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii) Ploiești. Din 2004 și până în 2007 a ocupat postul de viceprimar al municipiului Ploiești.

În ceea ce privește funcțiile politice, în 2003 ea a fost președinte al PUR Ploiești, iar din 2004 și până în 2013 a fost membru al PNL Prahova. Ea a plecat din PNL și a fost printre cei care i s-au alăturat lui Călin Popescu Tăriceanu la fondarea Partidului Liberal Reformator, conducând apoi filiala Prahova a formațiunii. În prezent, ea este vicepreședinte ALDE, președinte ALDE Prahova, deputat și membru în Comisia pentru sănătate și familie. Primul mandat de deputat l-a obținut în 2004, când a candidat pe listele PNL Prahova.

Totodată, Grațiela Gavrilescu a fost ministru al Mediului în perioada 17 decembrie 2014 - 17 noiembrie 2015.

După ce a părăsit funcția de ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu a abordat public subiectul poluării cauzate în Ploiești de către rafinăriile amplasate în acest oraș ori în apropiere, criticându-i pe factorii de decizie pentru lipsa de acțiune cu privire la acest subiect. Astfel, în luna octombrie a anului trecut, Gavrilescu dădea publicității o solicitare adresată ministrului de la acea vreme, Cristiana Pașca Palmer, prin care îi cerea acesteia să dispună o "întâlnire de lucru", la Ploiești, a factorilor decidenți din cadrul MMAP în scopul evaluării și soluționării problemelor de calitate a aerului semnalate de locuitorii municipiului Ploiești și din împrejurimi.

"Menționez că nu este vorba despre o situație accidentală, ci de una care trenează de mult prea mult timp, care nu poate fi catalogată, așa cum se încearcă, drept simplu ‹‹disconfort olfactiv››, aerul devenind, din ce în ce mai des și pe perioade din ce în ce mai lungi, pur și simplu, irespirabil" spunea fostul ministru Grațiela Gavrilescu, în condițiile în care în perioada în ea a deținut portofoliul de la Mediului nu a avut nicio astfel de întâlnire cu autoritățile, cu reprezentații rafinăriilor și cu societatea civilă din Ploiești.


SURSA: antena3.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2735 secunde