Cabinetul Dăncilă a pregătit noul program de guvernare. Care sunt principalele măsuri

710
4
Cabinetul Dăncilă a pregătit noul program  de guvernare. Care sunt principalele măsuri - untitled-1517212101.jpg

Articole de la același autor

Noul program de guvernare al coaliției PSD-ALDE a fost publicat pe site-ul Parlamentului. Atât programul de guvernare, cât și noul Guvern condus de Viorica Dăncilă vor fi votate, astăzi, în plenul reunit.

Astfel, Guvernul va propune scăderea cotei TVA de la 19% la 18%, începând cu 1 ianuarie 2019, iar până la 1 iulie 2018 va fi făcută publică strategia de reorganizare a instituțiilor statului. Va fi înființat un Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI). Acesta va fi alcătuit, în principal, din companiile de stat profitabile, a cărui valoare va depăși 10 miliarde de euro. Se propune creșterea alocării de bani la 1.400 lei/lună/persoană pentru cazarea în locuințe, cămine, pensiuni pentru bătrâni administrate privat, începând cu 2019.

Documentul mai prevede creșterea indemnizației sociale minime la 640 lei de la 1 iulie 2018, de care vor beneficia, în special, cei care au lucrat în agricultură și pentru care cooperativele la care au lucrat înainte de 1989 nu au plătit contribuții.

Salariul minim net va crește anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 de euro. Se va introduce salariul minim pentru cei cu studii superioare. Acesta se va majora, anual, cu 150 lei net.

Punctul de pensie va crește în următorii trei ani, astfel: în 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, în 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, iar în 2020 va ajunge la 1.775 lei. De asemenea, se are în vedere extinderea neimpozitării venitului și pentru medici din 2019.

În programul de guvernare se mai prevede ca impozitul pe terenul agricol lucrat să fie eliminat, concomitent însă cu dublarea impozitului pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv. De asemenea, se are în vedere eliminarea impozitului pe dividende, însă nu este precizat un termen de aplicare.

Guvernul intenționează să stimuleze creșterea natalității prin acordarea a 1.600-1.800 lei/an pentru fiecare copil, condiționată că respectivii copii să aibă cel mult 10% absențe nemotivate în cadrul instituțiilor de învățământ pe care le frecventează.

Tot în program se mai prevede majorarea plafonului pentru plata TVA de la 220.000 lei, în prezent, la 300.000 de lei.

O altă prevedere vizează emiterea de titluri de stat în lei pentru populație, cu perioada cuprinsă între 5 și 20 de ani, cu o dobândă anuală de peste 4%, începând din acest an.

În plus, se are în vedere aplicarea impozitului pe venit global la persoanele fizice. Implementarea acestui mecanism fiscal se va face prin intermediul sistemului informatic integrat, organizat la nivelul ANAF, ceea ce va permite eliminarea risipei de timp din partea contribuabililor. În cadrul acestui impozit, veniturile mai mici de 2.000 lei/lună vor fi scutite și, totodată, se vor introduce mai multe deduceri care să încurajeze economisirea, investițiile și creșterea standardelor de sănătate și educație pentru populație.

Comentează știrea

Toma Necredinciosul
29 ianuarie 2018
Se va ....bla ,bla , la ,la

Prima voastra grija va fi legalizarea hotiei pentru gulerele albe !

Asistatul social Pralea
29 ianuarie 2018
Inmultirea si cresterea puradeilor

Sa vedeti ce explozie de natalitate o sa fie in randul celor care populeaza localitati precum Buzescu din Teleorman( aia care pleaca la cules de bani si celulare de prin buzunarele occidentalilor).Cat despre conditia cu 10 % absente nemotivate , un mare fas.Ce absente cand ei nu-si trimit puradeii la scoala ?Zero scoala, zero absente! PS.Stati sa vedeti ce circ o sa iasa la oficiul postal, cand o sa se infatiseze pirandele cu hoardele de puradei.Sa-i multumiti pavianului teleormanean , atunci cand se vor inmulti numarul de asistati sociali

Mesterul
29 ianuarie 2018
Manole

Una pe zi... Natalia Intotero.. Ciudata numire.. In locul unui ministru PENTRU cei de pretutindeni, este propus un fariseu. Cum s-ar zice.. Eu sunt ministrul vostru, dar voi sa va intoarceti in tara.. In loc sa faca sa le fie cat mai bine celor care sunt romani oriunde in lume, tovarasa cu bratari colorate peste ceas de oțel la mână este angajata la ministerul de interne sa ii aduca in tara... Poate să cu Radu Mazăre, Sebastian Ghiță.. Si uitasem. Si fratele, ca poate de aia vrea sa fie ministru al romanilor care sa se întoarcă in tara. Ar fi o reusita, dar de familie. Sau nu .. ?

cosmin
29 ianuarie 2018
Selectam moderatori de anunturi

Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5399 secunde