Mai multe ştiri online:

Bugetul de stat pe 2018 intră în dezbaterea Parlamentului. Opoziția pregătește mii de amendamente

Ştire online publicată Luni, 11 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 și cel al asigurărilor sociale intră luni în dezbaterea Parlamentului. Parlamentarii Puterii vor să finalizeze dezbaterile până în data de 21 decembrie. Inițial, PSD și ALDE promiteau că proiectul bugetului de stat pe 2018 va ajunge în Parlament până la sfârșitul lunii noiembrie, însă aprobarea în Guvern a fost amânată câteva săptămâni.


Birourile Permanente reunite au stabilit calendarului dezbaterilor, astfel că săptămâna aceasta lucrările vor avea loc până sâmbătă, urmând a se lucra în comisiile reunite de buget-finanțe. Din data de 18 decembrie, proiectele intră în plen, pentru votul final.


Peste 3.000 de amendamente au fost deja depuse de PMP la bugetul pe 2018. Parlamentarii cer bani pentru metroul din Drumul Taberei, grădinițe și creșe ,dar și pentru continuarea lucrărilor la centura Bucureștiului. PMP solicită celor de la PSD să adapteze bugetul țării la realitățile României, să nu risipească banii românilor doar pe programe ce încurajează nemunca și să aloce fonduri către domeniile a căror dezvoltare ar putea aduce mai multă prosperitate țării.


Guvernul a adoptat miercea trecută proiectul de buget pe 2018, acesta bazându-se pe o creștere economică de 5,5%, o inflație de 3,1% și un deficit sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB). Salariul minim va urca cu 9%, pensiile vor crește cu 10%, iar pensia minimă cu 23%.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7248 secunde