Blestemul Cazinoului din Constanța. Sortit să rămână în ruină din cauza licitațiilor contestate

Ştire online publicată Sâmbătă, 01 Iulie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Edilul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat, vineri, că restaurarea Cazinoului nu poate începe deoarece licitația pentru desemnarea firmei constructoare a fost, din nou, contestată. 


„A fost, din nou, contestată licitația pentru restaurarea Cazinoului. Pentru a treia oară și de același contestator. Din februarie 2015 stăm cu banii și tot sperăm să avem un partener care să înceapă lucrările”, a declarat primarul Decebal Făgădău.


El a explicat că, în acest caz, nu este, deocamdată, nimic de făcut deoarece este dreptul celor nemulțumiți să conteste rezultatele unor licitații, însă a admis că legea trebuie modificată pentru a nu mai întâmpina asemenea situații în care contestațiile pot fi făcute la nesfârșit. 


La începutul anului 2015, Cazinoul din Constanța a fost predat către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții (CNI), în vederea consolidării și restaurării acestuia. 


În protocol era prevăzut că obiectivul revine de drept în patrimoniul Municipiului Constanța dacă în termen de 24 de luni de la data preluării nu sunt demarate lucrările de consolidare și restaurare. În luna februarie a acestui an, termenul a fost prelungit cu încă 24 de luni.


Povestea restaurării Cazinoului este de tot râsul deoarece există bună-voință din partea celor de la centru pentru a consolida un obiectiv local. În plus, există și banii necesari. Din păcate, contestațiile celor care participă la licitații sunt cele care stau ca o piedică în calea începerii lucrărilor. 


Așadar, la scurt timp după încheierea protocolului cu Municipiul Constanța, în 2015, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) s-au ținut de cuvânt și au dat undă verde proiectului de reabilitare a Cazinoului din Constanța. Mai mult, a fost alocată și suma de 9,5 milioane de euro, necesară pentru restaurare. Banii au fost acordați de minister Companiei Naționale de Investiții (CNI), care se ocupă de tot ce înseamnă proceduri și licitații pentru reabilitarea simbolului Constanței și nu direct Primăriei Constanța. Din păcate, demararea proiectului este îngreunată din cauza contestatarilor care participă la licitația pentru restaurare.


Soarta Cazinoului din Constanța a ajuns, de două ori, la mâna celor de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), după ce una dintre firmele care a pierdut licitația a contestat rezultatul. Ulterior, s-a făcut o nouă licitație, a fost, din nou, contestată și iar a ajuns la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor care a dispus efectuarea unei noi licitații. Licitație care, după cum susțin reprezentanții administrației publice a avut, din nou, loc însă, reprezentanții firmei care au pierdut, aceeași ca și în celelalte două cazuri, au contestat-o în ultimul moment. 


Cu alte cuvinte, din toată povestea reiese că labirintul licitațiilor a dat peste cap toate calculele ce vizau începerea lucrărilor.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9328 secunde