Birchall: "Abuzul împotriva copiilor, cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului"

118
Birchall:
Abuzul împotriva copiilor constituie una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului în întreaga lume, dar și una dintre faptele cele mai rar sancționate de către autorități, deși reprezintă o amenințare la adresa dezvoltării armonioase într-o societate, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.


Birchall a fost prezentă, la Palatul Victoria, la evenimentul de lansare în România a Parteneriatului global "Opriți Violența Împotriva Copiilor''.


"Violența împotriva copiilor creează costuri enorme pentru comunitățile sale, națiune și pentru întreaga societate. Violența împotriva copiilor se reflectă în mod direct asupra educației, a rezultatelor școlare, a randamentului și a capacității de adaptare în societate. Violența la vârste fragede creează traume ce-l vor urmări pe copil de-a lungul întregii vieți. Studii de specialitate ne arată că subiecții actului de abuz de orice fel fie devin victime ale societății, fie se transformă în agresori", a afirmat ministrul.


Ea a arătat că, deși pedepsele fizice și tratamentele umilitoare împotriva copiilor sunt interzise prin lege, multe cazuri de violență la care cei mici sunt supuși au loc în spatele ușilor și nu sunt niciodată dezvăluite, iar autoritățile nu pot lua măsuri.


"În România, cel puțin un copil din zece e victima unei forme de violență. De-a lungul ultimilor ani, numărul cazurilor raportate a crescut îngrijorător de mult, fiind înregistrate aproximativ 12.000 de cazuri de abuz, neglijare ori exploatare a celor mici", a precizat Birchall.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2052 secunde