Bilanțul premierului Viorica Dăncilă, la 6 luni de guvernare. Iată principalele declarații

171
Bilanțul premierului Viorica Dăncilă, la 6 luni de guvernare. Iată principalele declarații - 61974989-1532346024.jpg
Premierul Viorica Dăncilă a prezentat bilanțul primelor 6 luni de guvernare. În perioada următoare, este de așteptat ca fiecare ministru să îi urmeze exemplul, scrie stirileprotv.ro

Cabinetul Dăncilă este al treilea numit de PSD în ultimul an și jumătate, o perioadă care a fost marcată de controverse, critici din partea Opoziției, dar și de proteste de stradă.


Cele mai importante declarații:

- Veniturile la bugetul de stat au fost, în primele 6 luni, cu 12% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. În vistieria statului au intrat, lunar, 530 de milioane de euro. Acest surplus a fost folosit pentru a susține creșterile de venit ale populației, precum și creșterea investițiilor.

- Reducerea deficitului la bugetul de pensii: Avem 3,1 miliarde lei care au rămas disponibili în bugetul de stat.


- Am fost acuzați că nu atragem suficiente fonduri europene. Să ne uităm la cifre. Avem o creștere de 19,7% față de anul trecut, dar o diferență de 10 ori mai mare față de primul trimestru din 2016.

- Investițiile publice reprezintă un capitol vizat de critici. În semestrul I 2017, investițiile erau de 6 miliarde de lei. Acum sunt de 9,1 miliarde de lei. Graficul ne arată cât de lipsite de temei au fost aceste critici.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.355 secunde