Mai multe ştiri online:

"Biblia" administrației ar putea fi adoptată de viitorul Parlament

Ştire online publicată Miercuri, 23 Noiembrie 2016. Autor: Carmen MOCANU
Vicepremierul Vasile Dîncu s-a declarat convins că Parlamentul va adopta Codul administrativ în primul semestru al anului viitor, ceea ce va per-mite existența unei „biblii” a administrației, unitare și ușor de urmărit de către primari.

„Parlamentul următor, bineînțeles, este cel care are ultimul cuvânt. Va mai putea să aducă unele modificări, dar credem, eu sunt foarte sigur, că acest cod va fi aprobat, până la urmă, în primul semestru al anului viitor și vom avea, în sfârșit, un fel de «biblie» a administrației, ușor de urmărit, în care și primarii, de exemplu, primarii din mediul rural, vor putea să se orienteze. Pentru că foarte multe condamnări pentru conflict de interese, de exemplu, au fost făcute și din cauza necunoașterii. Un primar de la țară nu știa, de exemplu, că nu poate să își angajeze o rudă într-un anumit post”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu.

Acesta a subliniat că elaborarea Codului administrativ este una dintre realizările Guvernului actual, adăugând că, în momentul în care reforma este orchestrată dinspre organismele internaționale sau dinspre Capitală, durează destul de mult și se face sistematic, pe etape.

Vicepremierul a mai spus că documentul sintetizează toate legile din domeniul administrației. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8266 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4020 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7048 secunde