"Biblia" administrației ar putea fi adoptată de viitorul Parlament

155

Articole de la același autor

Vicepremierul Vasile Dîncu s-a declarat convins că Parlamentul va adopta Codul administrativ în primul semestru al anului viitor, ceea ce va per-mite existența unei "biblii" a administrației, unitare și ușor de urmărit de către primari.

"Parlamentul următor, bineînțeles, este cel care are ultimul cuvânt. Va mai putea să aducă unele modificări, dar credem, eu sunt foarte sigur, că acest cod va fi aprobat, până la urmă, în primul semestru al anului viitor și vom avea, în sfârșit, un fel de «biblie» a administrației, ușor de urmărit, în care și primarii, de exemplu, primarii din mediul rural, vor putea să se orienteze. Pentru că foarte multe condamnări pentru conflict de interese, de exemplu, au fost făcute și din cauza necunoașterii. Un primar de la țară nu știa, de exemplu, că nu poate să își angajeze o rudă într-un anumit post", a spus ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu.

Acesta a subliniat că elaborarea Codului administrativ este una dintre realizările Guvernului actual, adăugând că, în momentul în care reforma este orchestrată dinspre organismele internaționale sau dinspre Capitală, durează destul de mult și se face sistematic, pe etape.

Vicepremierul a mai spus că documentul sintetizează toate legile din domeniul administrației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4457 secunde