Bende Sandor: Guvernul nu a reușit să prezinte un plan de repornire a economiei

120
Bende Sandor: Guvernul nu a reușit să prezinte un plan de repornire a economiei - 1-1592238739.jpg
Guvernul nu a reușit să prezinte un plan de repornire a economiei, a declarat, luni, deputatul UDMR, Bende Sandor, care a adăugat că "însănătoșirea" economiei trebuie subscrisă jaloanelor care încep să se traseze la nivelul Uniunii Europene, informează Agerpers.


El i-a transmis ministrului Economiei, Virgil Popescu, prezent în plenul Camerei Deputaților la "Ora Guvernului", că UDMR a trimis Executivului un plan de măsuri privind relansarea economiei, în perioada stării de urgență, dar până acum atât Cabinetul Orban, cât și ministerele de resort "nu au reușit să prezinte nici măcar liniile directoare ale unei strategii".


"Domnule ministru, necesitatea și urgența adoptării unui set de măsuri post-COVID au constituit subiectul aparte al pachetului de propuneri pe care UDMR l-a transmis spre analiză Guvernului, încă din luna martie, prinzând idei de mobilizare a capitalurilor pentru menținerea pe linia de plutire a întreprinderilor viabile și pentru demararea de noi afaceri. După trei luni, Executivul, în ansamblu, și ministerele de resort nu au reușit să prezinte nici măcar liniile directoare ale unei strategii, darmite un plan de repornire al economiei și de ajustări, de alinieri la noile realități. În viziunea UDMR, însănătoșirea economiei trebuie subscrisă jaloanelor care încep să se traseze din ce în ce mai clar la nivelul Uniunii Europene - lupta împotriva schimbărilor climatice, o aliniere la tendințele mondiale", a afirmat deputatul UDMR. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6466 secunde