Mai multe ştiri online:

BEC a stabilit ordinea pe buletinele de vot la alegerile europarlamentare

Ştire online publicată Vineri, 19 Aprilie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Alegerile europarlamentare încep să intre în linie dreaptă după ce reprezentanții Biroului Electoral Central au stabilit formațiunile politice, uniunile și alianțele, dar și candidații independenți care întrunesc condițiile legii pentru a participa la scrutinul ce va avea loc la data de 26 mai.

Inițial, pentru alegerile europarlamentare din România își depuseseră candidaturile 23 de partide și șapte independenți, însă după analizarea dosarelor, au mai rămas în cursa electorală 13 formațiuni politice și trei candidați independenți.

Ulterior, ieri, Biroul Electoral Central (BEC) a decis, prin tragere la sorți, ordinea pe buletinele de vot. Drept urmare, PSD, „Alianța 2020 USR Plus“ și Pro România se află pe primele trei poziții. La poziția a 4-a se va afla Uniunea Democrată Maghiară din România, urmată de Partidul Național Liberal, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților - ALDE, Partidul PRODEMO, Partidul Mișcarea Populară, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, Uniunea Națională pentru Progresul României, Blocul Unității Naționale BUN. Ultimele trei locuri sunt ocupate, în ordine, de Gregoriana Carmen Tudoran, George Nicolae Simion și Peter Costea.

În altă ordine de idei, campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie și se încheie pe 25 mai, la ora 7.00. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7641 secunde