Curtea Constituțională a invalidat referendumul

Băsescu revine la Palatul Cotroceni

996
9
Băsescu revine la Palatul Cotroceni - traianbasescularealitateanet-1345579482.jpg

Articole de la același autor

CCR a decis, ieri, cu șase voturi la trei, invalidarea referendumului privind demiterea președintelui Traian Băsescu, ce s-a desfășurat pe 29 iulie. Decizia Curții a venit după dezbateri care au durat aproape trei ore.


Potrivit comunicatului oficial emis după anunțarea deciziei, Traian Băsescu își va relua exercitarea atribuțiilor constituționale și legale de președinte al României de la data publicării hotărârii Curții Constituționale privind refe-rendumul din 29 iulie în Monitorul Oficial. De asemenea, la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial, încetează interimatul lui Crin Antonescu în exercitarea funcției de președinte al României. 


Totodată, potrivit comunicatului, CCR a constatat că la referendumul din 29 iulie nu au participat cel puțin jumătate plus unu din persoanele înscrise în listele electorale permanente pentru ca acesta să fie valabil, în conformitate cu prevederile art. 5, alin. 2 din Legea 3/2000 privind organizarea și desfă-șurarea referendumului. "În ziua de 21 august 2012, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituția României și al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, cu majoritatea de voturi prevăzută de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotărât : «1. Constată că procedura pentru organizarea și desfășurarea referendumului național din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Președintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată. 2. Confirmă rezultatele referendu-mului național din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central și constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns «DA» la întrebarea «Sunteți de acord cu demiterea Președintelui României?», iar 943.375 (11.15 %) au răspuns «NU». 3. Constată că la referendum nu au participat cel puțin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendu-mului. 4. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului George-Crin Laurențiu Antonescu în exercitarea funcției de Președinte al României. 5. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu își reia exercitarea atribuțiilor constituționale și legale de Președinte al României. Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaților și Senatului, întrunite în ședință comună. Hotărârea este definitivă și general obligatorie și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, și în presă", se arată în comunicatul oficial emis de CCR.



Comentează știrea

POPORUL ESTE ADEVARTUL STAPAN
22 august 2012
POPORUL ESTE ADEVARTUL STAPAN, NU TRAIAN BASESCU !!!

As dori sa subliniez importanta tarilor in curs de dezvoltare, situatia e destul de grava. Mai mult de 4 miliarde de oameni lucreaza in saracie si pentru acest deceniu...dragi conpatrioti.,,situatia lor a continuat...sa se inrautateasca..In timp ce tarile bogate..un mic grup de bogati..au adunat 10 si 10 de miliarde de dolari...din tarile...in curs de dezvoltare !!! POPORUL ESTE ADEVARATUL STAPAN !!! POPORUL ESTE ADEVARATUL STAPAN !!! POPORUL ESTE ADEVARATUL STAPAN !!! PD-L CREDE ALTFEL !!!! BASESCULE DEMISIA DE ONOARE !!!! POPORUL ESTE ADEVARTUL STAPAN !!! POPORUL ESTE ADEVARTUL STAPAN !!! BASESCULE DEMISIA DE ONOARE

Hanibal
22 august 2012
rezultat previzibil

Rezultatul este cel stiut si asteptat.Pigmeii din trei partide n-au fost si nu sunt in stare sa-l doboare pe Basescu.Incapacitatea politica a USL trebuie sa ne dea de gandit.Cei care conduc acum USL sunt mai periculosi decat PSD-ul lui Iliescu.In prezent,dar mai ales in viitor,USL reprezinta instabilitatea,ostilitatea,rivalitatea si razbunarea.Aceasta uniune de gainari politici,(inclusiv cei de la PDL,UNPR)nu este capabila de gandire si actiune politica eficienta,competenta.Daca USL ar ajunge la putere la toamna,ceea ce este imposibil,vor da in continuare vina tot pe Basescu pentru a ascunde mediocriotatea si incapacitatea de a guverna.Vor avea din ce in ce mai putina sustinere politica din partea celor care traiesc din mila statului,proportional cu scaderea capacitatii statului de a mentine fondul de ajutor social.Basescu ramane imparatul chior in tara orbilor politici.Agitatia si toate masurile luate impotriva lui Basescu,atragerea multimii in aceasta actiune,a avut in vedere un singur scop: sa-i determine pe cetateni sa nu mai actioneze impotriva clasei politice,adevarata vinovata de tot ce s-a intamplat rau in Romania.Meritul revenirii lui Basescu la Cotroceni apartine in cea mai mare parte maghiarimnii si UDMR,de la care romanii au ce invata.

poporul
22 august 2012
pentru nr.1

Nu intotdeauna poporul este un stapan bun.Lozinca Vox populi,vox Dei a facut mai mult rau decat bine.E suficient sa dam ca exemplu Revolutia franceza,Revolutia bolsevica,Revolutia culturala din China.Poporul ramane in continuare masa de manevra a politicianistilor demagogi.Poporul are un singur drept si avantaj de pe urma democratiei:sa-si aleaga stapanii.Faptul ca-i poate schimba nu este un avantaj atata timp cat de regula cei alesi sunt tot atat de rai sau si mai rai decat cei inlocuiti.Ar fi cazul sa terminam cu lozincile rasuflate si sa incercam sa devenim seriosi.In Romania nu exista deosebire intre politicianisti si electorat.Daca nr.1 este dispus sa se documenteze,e bine sa inceapa cu lucrarile lui Gustave Le Bon.

mishu
22 august 2012
nu e normal

nu mi se pare normal ca 6 oameni, pusi in functiile de acolo tot de basescu sa decida soarta unei tari. Pentru ce mai ia hotarari si CC-ul din moment ce peste 7 milioane de oameni au votat impotriva lui Basescu. Practic cu asta ni s-a luat dreptu la vot, orice am vota tot ca ei iese.

Părerologul de Constanța
22 august 2012
Ca prost și batjocorit de cetățean ce sunt eu,MIE CHIAR ÎMI PASĂ ! ȚIE NU-ȚI PASĂ?!

REFERENDUMUL A ACCENTUAT FRACTURILE SOCIALE ROMÂNEȘTI Indiferentare ar fi fost "scorul",rezultatului deliberărilor "deliberate" ale "înțelepților" de la CCR…dacă scorul ar fi fost de 5 la 4, 6 la 3 sau chiar… 1 la 8, sau dacă jucătorii obosiți ai CCR ului ar fi "pasat" hotărârea spre Veneția sau spre alte "zări"…părerea mea este că nu mai contează… prea mult…Răul a fost înfăptuit deja,societatea românească este gata fracturată…în vreo 4-5 locuri…vitale ,bineînțeles… 1."La vârf",ne-am fracturat fruntea țării,care era de mult timp în pericol "să se…"… 2.Prin "zona gâtului",Parlamentul nostru ,în compunere pseudopolitică,a favorizat și a catalizat apariția celorlalte fracturi…Referendumul,a constituit momentul în care entorsele și luxațiile politico-sociale și economice s-au transformat în aceste fracturi multiple….cele mai multe dintre ele deschise…doamne-ferește de cele închise,ascunse… deocamdată…care ,încă,nu sunt "la vedere" . 3.Mai jos de gât,pe coloana vertebrală… spinoi hrebet rabocevo clasa…parca așa suna , în traducere neaoșă…la vale,fracturile se țin una după alta,de parcă,poporul român s-a îmbolnăvit de boala "oaselor de sticlă"… profesorii,magistrații, militarii,țăranii, personalul medical,pensionarii,mămicile,persoanele handicapate,sistemele de sănătate, învățământul,agricultura,justiția,politrucienii,comerțul,industria,armata,forțele de ordine,etc.,etc.,etc…..toți și toate au devenit "inculpați",acuzați "in corpore",de toate relele din România,Europa și ,bineînțeles,din întreaga lume… Fiecare se uită "chiorâș",unii la alții…acuzându-se reciproc de relele societății românești post-decembriste…toți își aruncă invective,scuipându-și veninul printre dinții răriți de ipotența stomatologiei românești… care muncește prea mult…pe bani prea puțini…ca de altfel toți românii care…mai muncesc…încă…pentru a ține în viață cohortele de pasivi pensionari…că așa am fost "învățați"…să credem… După cum vedeți,m-am oprit la cifra 3. ….cu fracturile sociale românești, nemaiamintind nimic de " membre"…fie ele superioare, inferioare sau alte categorii de membre… Verdictul "preaînțelepților" membrii…ai CCR ului,a consfințit,indiferent de conținutul său, un moment de răscruce în pseudopolitica mioritică… zic eu,exprimându-mi părerea…nu numai așa,ca să mă aflu în treabă,clămpănind la tastatură…ci pentru că,în calitate de nevolnic cetățean,CHIAR ÎMI PASĂ de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru…pe furiș,fără a putea fi observat,de către toți românii…poate atunci când,prea târziu fiind,ne vom "da cu capul de toți pereții"…și ne vom fi transformat într-un sac enorm,cu…oase rupte…Părerea mea este că,a venit vremea ca societatea "civilă" să reacționeze mult mai serios și mai eficient …până nu va fi prea târziu… Clasa pseudopolitică românească,trebuie odată "pusă la punct"…prea evident a devenit faptul că,toate "foloasele "lor,sunt,de fapt, "ponoasele " noastre… Până când …?! Răspundeți-vă dumneavoastră,vă rog…ORICUM,REPET,MIE CHIAR IMI PASA….VOUA ???

Vali
22 august 2012
Miorita laie,foarte bucalaie

Pana mai acu' parea ca Lady Bla-Bla si Ai sictir Pegu' erau subiecte mai importante decat propria viata pentru multi in tara asta...Sau chiar sunt mai importante?.. Iata ca, in loc de o demisie de onoare avem parte de o revenire de oroare a sefului de clan PDL.In razboiul politic,noi suntem victime colaterale cat se poate de reale, adica umiliti,sinucisi de disperare, alungati din tara, morti de boli care in alte tari nu sunt chiar o problema,fara sansa loc,ului de munca platit decent,fara speranta ca vom avea si noi pentru prima oara in ultima mie de ani, cu cine sa ne mandrim in fruntea tarii.Abemus basmutie!!! Avem o caricatura ,de care rad si profita marile puteri.Avem doar 7,5 milioane de oameni normali la cap care deocamdata mai sunt in tara.In rest, cacat!

POPORUL ESTE ADEVARTUL STAPAN
22 august 2012
Am scris acest mesaj

Fiindca noi romanii uitam ca suntem adevarati stapani si nu un singur partid sau si nimeni nu ne ordona "romani nu mergeti la vot", pentru ca oamenii care si-au exercitat opinia publica fie printr-un DA sau NU sa fie apoi haituiti de aparatul politizat numit DNA. Procurorul sef a fost numit si nu a dat examen pentru ocuparea acestei functii, si de aceea DNA-ul raspunde la ordinul presedintelui. Trebuie reintroduse examenele pentru ocuparea unor functii ai incetarea numirilor politice !!! Faptul ca ni s-a ordonat sa NU MERGEM LA VOT, ii declasifica pe orice politician din Romania si din acest motiv tind sa amintesc ca POPORUL ESTE ADEVARATUL STAPAN si nimeni altcineva !!! Rusia, China si Franta sunt evoluate, noi avem 1 000 de ani sa ii ajungem atat la cultura cat si la tehnologie, asa ca revolutiile lor nu au fost in zadar !!! SUA nu ar fi fost SUA daca nu ar fi avut loc Razboiul de Independenta fata de Regatul Unit !!!

Răspuns la: pentru nr.1
Adăugat de : poporul, 22 august 2012
Nu intotdeauna poporul este un stapan bun.Lozinca Vox populi,vox Dei a facut mai mult rau decat bine.E suficient sa dam ca exemplu Revolutia...
Radu Banciu
22 august 2012
5 basisti+ 1 tradatoare

Au fost 4 oameni numiti de PD-L, 4 oameni numiti de USL si 1 membru UDMR. Cei 4 numiti de PD-L+ 1 membrul numit de UDMR (oare de ce a fost Traienel in Covasna?) si Aspazia Cojocarul (care a tradat USL) au decis soarta poporului roman, unii dintre ei fiind santajati cu dosare mai vechi, ca de, niciun judecator nu e curat, toti trebuie sa se murdareasca pana la urma cu ceva. Ceilalti 3 membri numiti de USL au votat pentru validarea referendumului, dar ce sa ii faci daca Aspazia Cojocarul a cedat presiunii. Corect trebuia sa fie 5 la 4, adica tot invalidare, dar macar cu onoarea celor 4 numiti de USL, cat despre cei 5, cred ca isi fac deja planuri de vacante si cum sa isi cheltuiasa salariul mare de la CCR in timp ce poporul roman fierbe in suc proprium rusine !!!

Răspuns la: nu e normal
Adăugat de : mishu, 22 august 2012
nu mi se pare normal ca 6 oameni, pusi in functiile de acolo tot de basescu sa decida soarta unei tari. Pentru ce mai ia hotarari si CC-ul din moment...
Radu Banciu
22 august 2012
Alo noi vorbim aici de referendum si tu iar ne iei cu SMURD-UL

ai si tu acolo un fisier Word salvat pe desktop si cand vezi ca noi discutam aici alt subiect, ne trantesti iar un mesaj copy+paste, de parca ne-ar interesa paranoia ta :))

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9839 secunde