Băsescu, reacție dură la cererea de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya: "Nu suntem pașalâc turcesc"

339
Băsescu, reacție dură la cererea de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya:
Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat dur, joi, la cererea Turciei de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya. "Nu suntem pașalâc turcesc, ci buni prieteni și parteneri egali ai Turciei", a afirmat Băsescu, într-o postare pe Facebook, avertizând că acesta nu va avea parte de un proces corect în țara sa, iar România trebuie să se comporte ca un stat membru al UE. "Nu suntem pașalâc turcesc, ci buni prieteni și parteneri egali ai Turciei. Autoritățile din Turcia au cerut extrădarea ziaristului Kamil Demirkaya pentru opiniile criticele exprimate prin presă, la adresa puterii de la Ankara. În mod cert, acesta nu va avea parte de un proces corect în Turcia, nu-i vor fi respectate drepturile iar viața jurnalistului va fi în pericol. România trebuie să se comporte ca un stat membru al Uniunii European, în care valori precum dreptul la liberă exprimare este respectat și să respingă extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya. Sper că instituțiile Statului Român nu vor acționa ca pe vremea când eram pașalâc turcesc", a scris Băsescu.



Kamil Demirkaya, jurnalistul turc cunoscut drept militant împotriva regimului lui Erdogan, a fost condus în fața procurilor, miercuri, 5 decembrie, după ce autoritățile de la Ankara au cerut extrădarea sa.

Jurnalistul locuiește în România de doi ani și deține un permis de ședere temporară, iar în luna noiembrie a acestui an chiar și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare. Guvernul turc a trimis autorităților române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar miercuri dimineață ziaristul a fost ridicat de acasă și dus la sediul Poliției Române, apoi la Parchetul General.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4267 secunde