€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Băsescu i-a sugerat premierului Tudose să înființeze un minister al reîntregirii țării

Ştire online publicată Marţi, 16 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), senatorul Traian Băsescu, i-a sugerat premierului Mihai Tudose ca, odată cu restructurarea Guvernului, să constituie un minister al reîntregirii țării.

Băsescu a declarat că România trebuie să ceară anularea pactului Ribbentrop-Molotov, acesta putând fi, în opinia sa, un proiect de țară care ar reda demnitatea României.

„Trebuie să avem o politică deschisă, afirmată, la fel cum Germania a avut o poziție deschisă, afirmată, de refacere a Germaniei. Dacă tot face Tudose restructurare, de ce nu facem un minister al reîntregirii țării? Cu partea care înseamnă Republica Moldova. Nu vorbește nimeni de români din Ucraina sau din altă parte. Un minister al reîntregirii țării care să promoveze ideea de reunificare a țării. Noi avem această problemă de demnitate națională. Trăim și acum după cum au stabilit doi criminali: Hitler și Stalin, prin miniștrii lor de externe, cu odiosul Pact Ribbentrop-Molotov”, a afirmat fostul președinte al României, într-o emisiune la postul de televiziune B1.

El a precizat că va susține Guvernul Tudose în cazul în care își va însuși decizia de a înființa un astfel de minister. Băsescu a precizat că în noua sesiune parlamentară va iniția un document prin care Parlamentul să își afirme dorința de unire cu Republica Moldova.

Liderul PMP și-a exprimat, totodată, speranța că unirea cu Republica Moldova se va realiza într-un termen mai mic de zece ani, ținând cont de „cum evoluează curentul unionist”.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7622 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9432 secunde