€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Băsescu: Dăncilă a aruncat pe apa sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu

Ştire online publicată Luni, 25 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Traian Băsescu susține că anunțul premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei Israelului „a aruncat pe apa sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu” și „ne singularizează în interiorul Uniunii Europene”. Fostul președinte a folosit și apelativul „proastă” la adresa șefei Guvernului.


„Mizând pe faptul că e proastă, lobiști americani au invitat-o pe Dăncilă la un eveniment de comemorare al Holocaustului. Crezând că e ocazia vieții ei de a se manifesta pe pământ american, Dăncilă a recitat instrucțiunile primite de la Dragnea fără a înțelege efectul propriului discurs. A promis orice a crezut Dragnea că poate să-i impresioneze pozitiv audiența în folos propriu, nesocotind grav poziția unitară și solidară a Uniunii Europene, dar și politica externă echilibrată a României în Orientul Mijlociu. Anunțul precum că Guvernul României va muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim a stârnit entuziasmul săli, dar a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”, a scris, luni, pe Facebook, fostul președinte Traian Băsescu.


Potrivit acestuia, „implicațiile anunțului sunt grave pentru că schimbă radical politica externă a României în Orientul Mijlociu și ne singularizează în interiorul Uniunii Europene prin nerespectarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU”.


„Dragnea și Dăncilă printr-un mimetism specific maimuțelor, cred că pot face și ei ceea ce au făcut americanii. Eu nu zic că n-o pot face, o pot face, dar cu costuri extraordinare de credibilitate a României. SUA poate ține la respect lumea arabă prin forța economică și militară, pe când România a pierdut respectul și încrederea lumii arabe. După ce a văzut efectele discursului, Dăncilă și-a adus aminte că titularul politicii externe este Președintele României, iar o ambasadă se poate înființa numai prin decret prezidențial”, a mai spus Băsescu.


Acesta a vorbit despre „primul semnal politic extrem de puternic”, respectiv anularea vizitei de stat a Regelui Abdullah al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, „în condițiile în care Regele Abdullah este cel mai echilibrat și respectat șef de stat al lumii arabe, este cel mai bun partener al SUA în lumea arabă și un mare prieten al României”.


„Dragnea și Dăncilă au nesocotit interesele României din slugărnicie și pentru un zâmbet primit peste ocean și acest lucru îl spun eu, un politician care susține, respectă, admiră și iubește Israelul și poporul său. De azi, politica externă a României este dăncilizată și riscă să devină nesemnificativă, pentru că se face în interesul strict al lui Dragnea și nu în interesul țării. Mare ticăloșie”, a mai scris Băsescu.


Regele Abdullah II al Iordaniei și-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ambasada României în Israel se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37464 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Cultură-Educație
ieri, ora 10:14 Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română 6199 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română
Actual
azi, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2149 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1916 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7173 secunde